NOVI UDAR NA DŽEPOVE VOZAČA Gorivo poskupilo u Federaciji, u Srpskoj ZA SADA neće biti korekcija cijena

Naftni distributeri u Republici Srpskoj nedavno su korigovali cijenu goriva u skladu sa povećanjem cijena sirove nafte na svjetskom tržištu pa cijene neće biti dodatno povećane.

Ovo je reakcija iz Grupacije za promet naftom i naftnim derivatima u Privrednoj komori RS na pisanje federalnih medija da je gorivo na benzisnkim pumpama u tom entitetu preko noći, nedjelja na ponedjeljak, poskupilo za pet pfeniga po litri.

 

-Međutim, ako cijene sirove nafte na svjetskom tržištu nastave da rastu, rafinerije će povisiti cijene svojih proizvoda, pa će i distributeri biti prinuđeni da povećaju cijene goriva na benzinskim pumpama – kaže za Srpskainfo Zoran Berak, sekretar Grupacije za promet naftom i naftnim derivatima u Privrednoj komori RS.

Berak kaže da je bitno napomenuti da je “cijena goriva u Republici Srpskoj i dalje mnogo niža nego u Federaciji BiH, čime je još jednom postalo jasno da distributeri nafte i naftnih derivata u RS posluju sa najmanjom maržom u regionu”.

Gorivo je na benzinskim pumpama u Srpskoj posljednji put poskupilo polovinom aprila i u prosjeku košta 2,15-2,16 KM po litri.

srpskainfo.com