Automobilizam

Novi top-dizel u osveženom „amaroku“

0

Samo nekoliko dana posle crteža, Folksvagen je objavio i zvanične fotografije restilizovanog „amaroka“ koji je dobio nove motore, poboljšan infotejment sistem i diskretno redizajniranu optiku.

 699546_96862vwcvnewamarok01_f

Kao što se i očekivalo, „amarok“ je dobio novu masku hladnjaka sa naglašenim horizontalnim linijama, izmenjena branike i doteranu grafiku prednjih i zadnjih svetala. U kabini ćemo izdvojiti nova komforna sedišta, veliki centralni ekran osetljiv na dodir i infotejment sistem koji je kompatibilan sa „apple CarPlay“ i „Android Auto“ aplikacijama.

 

Glavna izmena je, ipak, novi 3,0-litarski V6 TDI agregat koji će biti dostupan u tri verzije – sa 163 KS, 204 KS i 224 KS. Najsnažniji V6 pored 224 KS raspolaže i sa 550 Nm maksimalnog obrtnog momenta (130 Nm više nego kod prethodnika) koji je dostupan već pri 1.500 obrtaja u minutu. Prema fabričkim podacima, verzija sa 224 KS i osmostepenim automatskim menjačem ima prosečnu potrošnju od 7,6 litara. Kao i do sada, u ponudi su verzije sa zadnjim i 4×4 pogonom, odnosno sa 6-stepenim manuelnim menjačem ili osmostepenim automatikom.

 

Takođe, top verzija je dobila i snažnije kočnice (diskovi 16 inča pozadi, odnosno 17 inča napred). Redizajnirani „folksvagen amarok“ u prodajne salone stiže krajem godine po ceni od oko 25.000 evra za verziju sa dva sedišta, odnosno oko 30.000 za „double cab“.

blic

Grčke kifle

Previous article

Banjaluka: Olujni vjetar nanio štetu na nekoliko lokacija

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.