Novi snimak ISIL-a: Četvorogodišnji dječak bombom ubio četvoricu ljudi! VIDEO

Islamska država (IS) objavila je danas najnoviji video-snimak pogubljenja, na kojem četvorogodišnji Britanac sa nadimkom “Džihadi junior” diže u vazduh automobil-bombu u kojima se nalaze zarobljenici IS, optuženi za špijunažu.

djecak-dzihadista

Na sedmominutnom snimku britanski dječak Isa Der pritiska dugme kojim aktivira eksploziv i ubija četvoricu nenaoružanih muškaraca, zarobljenika takozvane Islamske države, uzvikujući: “Poubijaćemo nevjernike”, prenosi britanski “Dejli mejl”.

Trijumfalno stojeći pored ostataka raznesenog automobila, dječak diže ruku uvis i uzvikuje: “Alahu Akbar” (Bog je veliki).

Dječak Isa je sin Britanke nigerijskog porijekla Grejs “Kadije” Dare (24) iz jugoistočnog Londona, koja je primila islam i odvela ga u Siriju prije tri godine, a ovo je drugi put da se on pojavljuje na jednom od propagandnih snimaka ekstremista.

Deda dječaka kaže da ga je Isa telefonom preklinjao da ga spase samo nekoliko dana prije nego što je bio primoran da se pojavi na prvom snimku prošlog mjeseca.

Danas objavljen snimak, za koji se pretpostavlja da je snimljen u Raki, nosi naslov “Ovo su neprijatelji, čuvajte ih se”, a na njemu je prikazano kako četiri muškaraca, jedan po jedan, priznaju da su špijunirali ili kovali zajveru protiv Islamske države, a potom vezanih ruku sjedaju u automobil sa strahom u očima.

Na istom video-snimku stariji džihadista prijeti britanskom premijeru Dejvidu Kameronu zbog toga što naoružava neprijatelje Islamske države.

tanjug