Novi Mustang još poželjniji (FOTO)

Iako prodaja u Americi kreće tek na jesen, a u Evropi tek 2018. godine Ford je odlučio da objavi prve fotografije osvježene varijante svog najpoznatijeg modela.

Tako je nakon dvije i po godine na tržištu šesta generacija Forda Mustanga osvježena, a to se ne odnosi samo na izgled koji je sada još atraktivniji s 20 mm nižim poklopcem motora, većom maskom hladnjaka, agresivnije oblikovanim branicima i novim svjetlima, već je kompletan automobil bitno sofisticiraniji od aktuelnog modela, prenosi “Jutarnji.hr”.

Za početak u Fordu su rekli zauvijek zbogom rastrošnom 3,7-litarskom V6 motoru koji se nije ni isporučivao na evropska tržišta pa u ponudi ostaju 2,3-litarski četverocilindarski EcoBoost turbo motor te 5,0-litarski atmosferski V8. Ovaj potonji u novoj se generaciji može dobiti i s novom vrhunskom 10-stepenom automatikom koja je bitno brža od dosadašnje 6-stepene, dok je ručni mjenjač uz V8 unaprijeđen u detaljima. Iako svi detalji detalji još uvijek nisu poznati i sam 5.0 V8 motor je doživio promjene na direktnom ubrizgavanju. Suspenzija te upravljački mehanizam su takođe dorađeni, a novost su MagneRide prilagodljivi amortizeri.

Moderniji pristup vidljiv je u kabini gdje vozač sada iza upravljača gleda u 12-inčni digitalni ekran umjesto u klasične instrumente, a koji kroz tri menija (normal, sport i track) pruža sve informacije vozaču. U Fordu se hvale i još boljom, na dodir mekšom plastikom u kabini i detaljima od aluminijuma koji Mustangu daju i dozu prestiža. Od opreme za aktivnu sigurnost tu su upozorenje za mogućnost sudara s detekcijom pješaka, upozorenje za promjenu trake.
jutarnji.hr

Ad

You might also like

Komentariši