Novak u Dohi: Za mene je 2016. bila nevjerovatna

Iako je tokom 2016. uspio da uradi nešto što nikada nijedan teniser nije uradio, novinari nastavljaju da smatraju prošlu godinu neuspješnom za Novaka Đokovića.

Moždaje i sam kriv jer je prethodnih godina prikazao dominaciju kakva nije nikada viđena u mupkom tenisu. Srpski teniser nalazi se u Dohi gdje u ponedjeljak zvanično počinje novu sezonu.

“Ne vidim da je šest mjeseci, drugih šest mjeseci u 2016. godini bio neuspjeh ili tako nešto. Ja nikada ne razmišljam na taj način. To nije moja filozofija, da gledam stvari na taj način, da nisam uspio, ili da sam podbacio ili da sam pao… Jednostavno imam osjećaj da je svako iskustvo na neki način blagoslov”, kaže Đoković na više puta ponavljana pitanja novinara o 2016. godini i dodaje:

“Za mene je 2016. bila nevjerovatna. Ne mogu da se složim sa konstatacijom da 2016. nije bila dobra godina za mene.”

Iako je prvobitno objavio da će propustiti turnir u Dubaiju poslije Australijan opena, Novak ističe da će možda i nastupiti u Emiratima.

“Da vidim prvo koliko daleko ću otići u Dohi, a onda i na Australijan openu. Tek nakon toga ću odlučiti da li ću igrati u Dubaiju.”

Novak 2017. počinje u ponedjeljak u Dohi duelom sa Janom Lenardom Štrufom.

Izvor: B92