NovostiSvijet

Nova fotografija utopljene bebe potresa svijet (FOTO)

0

Fotografija još jednog djeteta izbjeglice koje se utopilo na Mediteranu obišla je društvene mreže i podsjetila svijet na užase migrantske krize.

20160530184819_371982 (1)

Humanitarne organizacije su objavile fotografiju na kojoj se vidi beba u naručju njemačkog spasioca, a koja je napravljena 27. maja. Dijete, koje nije starije od godinu dana, izvučeno je iz mora nakon što je potonuo drveni čamac.

U nesreći je život izgubilo 45 osoba, a njihova tijela su prevezena do italijanske obale. Njemačka humanitarna organizacija “Si Voč“, koja je vodila akciju spasavanja između obala Libije i Italije, objavila je pismo Martina, spasioca koji se nalazi na fotografiji u kojem je opisao kako je izvukao bebu iz vode.

Kao i fotografija trogodišnjeg sirijskog dječaka Ajlana koji je pronađen na turskoj obali, i ova je digla prašinu oko smrti više od 8.000 ljudi koji su se utopili na Mediteranu od 2014. godine. “Postaje očigledno da evropski političari samo pozivaju da se nešto učini kako bi se spriječilo još smrti. Ako ne želimo da viđamo ovakve fotografije, moramo prestati da ih stvaramo”, saopštila je ova njemačka organizacija.

Najmanje 700 migranata se vjerovatno utopilo prošle nedjelje u brodolomima na Mediteranu. Pažnja, fotografija koja slijedi je uznemirujućeg sadržaja.

A German rescuer from the humanitarian organisation Sea-Watch holds a drowned migrant baby, off the Libyan cost May 27, 2016. Christian Buettner/Eikon Nord GmbH Germany/Handout via REUTERS

A German rescuer from the humanitarian organisation Sea-Watch holds a drowned migrant baby, off the Libyan cost May 27, 2016. Christian Buettner/Eikon Nord GmbH Germany/Handout via REUTERS

B92

Detalji zločina u Banjaluci: Bivšu ženu ganjao po ulici, pucao u nju pa u sebe

Previous article

11 moćnih mašina ruske vojske (FOTO)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti