NovostiRS/BiH

“Noćni vukovi” krenuli na obilježavanje Vidovdana

0

Više od sto pripadnika ’’Noćnih vukova’’ krenulo je, iz Brčkog, na obilježavanje Vidovdana, krsne slave Vojske Republike Srpske.

Pred polazak na Romaniju položili su vijence na spomenik palim srpskim borcima u centru grada a onda, uz huk motora, odjezdili prema istoku. U koloni su bile kolege iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, Rusije, Bugarske i Češke.

Povod ove manifestacije je jačanje naše vjere i očuvanje naših porodičnih vrijednosti i tradicije. Ono za šta smo se borili i za šta se borimo i dalje”, izjavio je  Saša Savić, koordinator “Noćnih vukova” za srpske zemlje.

“Skupili smo se da obilježimo ove godine, po drugi put, slovenski mir. Cilj naš da ujedinimo sve slovenske narode”, kaže Evgenij Strogov, iz ruskih „Noćnih vukova“.

Na putu do Romanije prošli su kroz Bijeljinu, obišli manastir Lovnica i vojničko groblje na Sokocu. Ovo im je četvrta godina zaredom da se okupljaju i, vidovdanskom vožnjom, obilježavaju slavu Vojske Srpske.

“Naša manifestacija počinje 26.juna i traje tri dana. Znači, mi uvijek idemo tamo gdje se održava slava Vojske Republike Srpske. Svake godine je to na nekom drugom mjestu.Prve godine je bio Višegrad, druge smo bili u manastiru Moštanica, Kozarska Dubica. Prošle godine na Ozrenu, a ove godine će to biti na Romaniji”, objašnjava Goran Tadić, potpredsjednik sekcije “Noćnih vukova” iz Republike Srpske.

“Noćni vukovi” nisu običan klub motociklista. Potiču iz Rusije ali svoje članove imaju u nekoliko  zemalja. Za sebe kažu da ih, osim prema motorima, veže i ljubav prema otadžbini. Odbijaju da ih zovu ‘’bajkerima’’ a posebno su ponosni na to što ih Vladimir Putin, predsjednik Rusije, naziva svojom braćom.

ATV

PRNJAVOR: PJESNIČKI SUSRETI NA VUČIJAKU – PLAKETA ŽIVKU VUJIĆU

Previous article

Ako ćete u Hrvatsku, spremite više para

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti