“Nisam nikada vidio ovakvu deformaciju na vozilu nakon nesreće” FOTO

 U teškoj saobraćajnoj nesreći, koja se sinoć oko 23 sata dogodila na magistralnom putu M-17 u mjestu Goliješnica kod Maglaja život su izgubile tri osobe. Još tri osobe su povrijeđene, ali si van životne opasnosti.

zepce-nesreca-2

U sudaru su učestvovala dva vozila, jedno terensko vozilo Toyota Land Cruiser, austrijskih registracija, i putnički automobil Mercedes, u kojem su se nalazile sve tri poginule osobe. Stradale su osobe inicijala H.O. (1997) A.M. (1997) I M.N. (1996) godište

-Po dolasku na mjesto nesreće zatekli smo prestrašnu situaciju. U dugogodišnjem radu nikada nismo vidjeli takve deformacije na jednom vozilu usljed jakog udara. Pretpostavlja se da je vozilo išlo velikom brzinom i najvjerovatnije da se vozač Mercedesa nije uspio zadržati u svojoj traci pri čemu je direktno udario u drugo vozilo”, kazao je za N1 načelnik PU Žepče, Vladimir Jozinović.

Na mjestu nesreće specijalizirani tim pripadnika vatrogasne jedinice je izvlačio poginula lica iz vozila, jer su vozila uništena i deformirani dijelovi vozila priklještili su nastradale putnike.