NIKO NAM NIJE REKAO Evo šta sve možete da operete u MAŠINI ZA SUDOVE

Osim što mašinu za pranje sudova koristite u borbi protiv prljavih tanjira, čaša, kašika, šerpi i drugog posuđa, možete je koristiti i za mnoge druge stvari, koje vam sigurno ne bi pale na pamet.

  

Ovi saveti će vam sigurno olakšati život i pomoći će vam da izbegnete dosadno ribanje.

U gornjem delu mašine tako možete da operete:

Kačkete i kape – tada namestite program na mašini na onaj sa najnižom temperaturom i obavezno ugasite ciklus sušenja jer on može da ošteti kape.Kada ih izvadite iz mašine ponovo je rukama oblikujte i pustite da se prirodno osuši.

Plastične poklopce na prekidačima – jednom godišnje odvojite plastične poklopce za svetlo i utičnice i dobro ih operite. Samo se pobrinite da sve šrafove stavite na sigurno mesto kako ih ne biste izgubili, piše Jutarnji list.

Četke za kosu – prstima uklonite što više zaostalih vlasi kose kako ne bi začepile odvod i operite četku za kosu od nakupljene prljavštine.

Plastične igračke – igračke koje nisu na baterije možete dezinfikovati pranjem u mašini za sudove.

Japanke – operite nakupljenu prljavštinu sa svojih japanki jednim brzim ciklusom pranja u mašini.

Plastične biljke – plastične biljke, pogotovo plastične sukulente, može biti teško dobro očistiti od prašine, a ispiranje u mašini pomoći će vam da očistite i najnezgodnije kutke vaše veštačke biljke.

Sunđere – dok perete posuđe, ubacite u mašinu i sunđer za pranje suđa kako biste ga dodatno očistili od naslaga hrane i prljavštine.

Silikonske kuhinjske rukavice – svi silikonski predmeti mogu se prati u mašini , a to znači da na pranje možete staviti i silikonske rukavice na kojima se s vremenom nakuplja prljavština i iznutra i spolja.

U donjem delu mašine možete oprati:

Police iz frižidera – pojedine staklene police iz frižidera možete oprati u svojoj mašini za sudove.

Keramičke ručke fioka – ručkice na ormarićima i fiokama su mesta koja svakodnevno dodirujemo, i to ne baš sasvim čistim rukama. Kada se radi o ručkicama s raznovrsnim teksturama, šanse su da se prljavština nakuplja u prorezima. Umesto ribanja četkicom za zube, odvojite ih i stavite u držač za pribor i pustite da se operu s posuđem.

jutranji/blic