NovostiSvijet

Nijemci očajni, mole za mir sa Rusijom

0

Njemački preduzetnici ponovo su zatražili da se ukinu sankcije Rusiji.

20150627160313_312421

Prema njihovoj računici, politika ograničenja dovela je do gubitaka izraženih u milijardama i prijeti da bez posla ostavi stotine hiljada ljudi.

Istočni komitet njemačke ekonomije poziva da se ukinu sankcije Rusiji, piše list “Dojče virtšafts nahrihten“.

“Najnoviji događaji prevazišli su naša najgora očekivanja”, izjavio je rukovodilac organizacije Ekhard Kordes.

Prema njegovim proračunima, izvoz proizvoda iz Njemačke u Rusiju smanjen je za četvrtinu, što izraženo u novcu iznosi devet milijardi. Broj radnih mjesta u zemlji mogao bi da se smanji za 150.000, a u celoj Evropi ta cifra bi mogla da dostigne dva miliona, prenosi B92.

Ekhard Kordes smatra da će slabljenje ekonomskih veza dovesti i do smanjenja političkog uticaja. Pritom se situacija neće normalizovati još veoma dugo, čak i ako sankcije hitno budu ukinute, dodao je on. Ukupni gubici Evropske unije mogli bi da budu oko 100 milijardi evra.

Ranije su njemački djelatnici pozvali vladu svoje zemlje da ruskog lidera pozove na samit G7, koji je održan u Bavarskoj. Oni su tada istakli da se ne smije propustiti mogućnost za dijalog s Rusijom.

“Dezintegracioni procesi na Bliskom i Srednjem istoku, u Iranu, Avganistanu i u Siriji mogu da budu zaustavljeni samo u saradnji sa Rusijom, naglasio je krajem maja predsjednik Njemačko-ruskog foruma Matijas Platcek. Pored toga, borba protiv međunarodnog terorizma moguća je jedino u saradnji s Ruskom Federacijom”, dodao je taj političar.  NN

London ponudio novu rezoluciju o Srebrenici

Previous article

Dnevni horoskop za 28.jun

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti