MagazinSvijet poznatih

“NIJE ZASLUŽIO TAKAV ODLAZAK” Ceca Bojković potresno o divnom Marku Nikoliću

0

Glumac Marko Nikolić preminuo je juče u KBC Zvezdara u svojoj 73. godini, a tužnu vest potvrdila je njegova ćerka Mina. Mnogi glumici uputili su poslednji pozdarv svom kolegi, prvom scenskom tati, a njegova supruga na sceni iz kultne serije “Bolji život” Svetlana Ceca Bojković još uvek ne može da veruje da nema njenog Gige Moravca.

FOTO: G. SRDANOV / RAS SRBIJA

– Strašno mi je teško. Ne mogu vam opisati koliko mi je žao što se toliko mučio. On je bio divan čovek i nije zaslužio ovakav odlazak – setnim glasom kaže glumica Svetlana Ceca Bojković.

– Od letos ga nisam videla. Tada je još uvek bilo sve u redu… On je bio toliko divan čovek… Nismo se videli i čuli, ali su mi rekli da se izvukao iz te bolesti. Bio je pun nade da će sve to pobediti, a nažalost se desilo suprotno – u neverici priča Svetlana.

– Bio je toliko svestran. On je imao širok krug interesovanja, njega nije zanimala samo gluma. Čovek je sa njim mogao o svemu, o raznim temama da priča. Bio je radoznao i otvorenog uma. Bio je i pouzdan prijatelj, pravi – priseća se Svetana trenutaka provedenih sa Markom.

– Uvek je bio nasmejan i voleo da se šali. Ako bih ja nešto izjavila duhovito, on bi se samo nastavio na to. Uvek smo se šalili na snimanima. Bilo je divno raditi sa njim.

FOTO: GORAN SRDANOV / RAS SRBIJA

Marko Nikolić je rođen u Kraljevu 20. oktobra 1946. godine. Glumu je diplomirao na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu. Bio je član Narodnog pozorišta od 1970. godine. Igrao je u pozorištu, filmu i na televiziji.

Od 1963. do 2018. godine glumio je u preko 80 ostvarenja, što televizijskih, što filmskih, što pozorišnih, a uživao je veliki ugled među kolegama.

blic.rs

Čoliću produžen pritvor zbog napada na Kovačevića

Previous article

Evo kako da ujutro odledite šoferšajbnu za manje od minut – i jedna stvar koju nikako ne smijete da radite, iako vam izgleda logično

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Magazin