NovostiRS/BiH

Nezavisne: Komić sa ministarske odlazi u fotelju direktora

0

Jasmin Komić, ministar nauke i tehnologije RS, preuzeće funkciju direktora Republičkog zavoda za statistiku, a njegovo ministarsko mjesto zasješće Alen Šeranić, koji je trenutno šef Odsjeka za međunarodne odnose i evropske integracije u Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite, saznaju “Nezavisne”.

Komić će na tom mjestu zamijeniti Radmilu Čičković, koja je imenovana za generalnog direktora “Elektroprivrede” nakon ostavke kompletnog rukovodstva tog energetskog giganta.

U ponedjeljak smo pokušali stupiti u kontakt sa Šeranićem, ali nam je putem poruke samo kratko poručio da je na odmoru i da nema komentar.

Iz nekoliko izvora nam je potvrđeno da će i Stevo Mirjanić ostati bez funkcije ministra poljoprivrede te da je odluka o tome donesena u subotu na užem sastanku zvaničnika Republike Srpske.

“Mirjanić je u toku svog mandata nekoliko puta izrazio želju da napusti funkciju, ali na insistiranje kolega iz Vlade, predsjednika RS i još nekih ljudi ipak je ostao. O njegovoj smjeni pričalo se u subotu na sastanku najužeg rukovodstva RS, gdje je i on prisustvovao, ali konačna odluka biće vjerovatno objavljena u četvrtak”, ispričao je izvor “Nezavisnih”, dodajući da se spekuliše o smjeni još jednog ministra, ali da konačna odluka o tome još nije donesena.

U Vladi Republike Srpske nisu željeli govoriti na ovu temu, samo su kratko rekli da će mediji i javnost biti blagovremeno obaviješteni.

Ni ministri s kojima smo kontaktirali nisu bili rječitiji, tvrdeći da o smjenama u Vladi RS i kadrovskim promjenama nemaju informaciju, ali, kako reče jedan od njih:

“Gdje ima dima, tu i vatra gori.”

Na vijest o prvim kadrovskim promjenama u ovom sazivu Vlade Republike Srpske mnogi su pomislili da će to biti Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS, i to zbog situacije koja je nastala u vezi sa smrću Davida Dragičevića. Međutim, vladajući su, iako je bilo riječi i o tome, odlučili da Lukač na toj funkciji ostane do kraja mandata.

“Mirjanić će Vladu RS vjerovatno napustiti uz obrazloženje da je to na lični zahtjev i zbog zdravstvenih problema”, ispričao je izvor “Nezavisnih”, dodajući da bi svaki drugi razlog za smjenu bio upitan.

Inače, izvori iz Vlade RS kažu da je situacija u poljoprivredi i s podsticajima mnogo bolja nego što je to bilo prethodnih godina, kada se kasnilo i kada nije bilo novca za isplate poljoprivrednicima.

Mirjanić je još krajem januara 2016. godine prvim ljudima vlasti u Republici Srpskoj saopštio da odlazi uz obrazloženje da se ne može opravdati poljoprivrednicima zbog duga od preko 30 miliona KM iz prethodne godine.

nezavisne

Srpčanin sa 80 godina dobio sina

Previous article

AP: Putin je ‘brend’ Rusije

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti