Nevrijeme u Zenici: Jak vjetar čupao drveće i elektro instalacije, letjeli kontejneri

Nevrijeme koje je protekle večeri zadesilo Zenicu izazvalo je probleme kako u saobraćaju tako i na privatnim te ugostiteljskim objektima.

Preplavljene saobraćajnice

Obilna kiša, praćena jakim vjetrom, preplavila je brojne zeničke saobraćajnice. Tako je na nekoliko dijelova u gradu, zbog ogromne količine vode, saobraćaj bio onemogućen. Jak vjetar nanio je štetu na nekoliko ugostiteljskih objekata, odnosno, na njihovim baštama.

Osim toga, letjeli su dijelovi fasade sa zgrada, kontejneri, frižideri ispred trgovačkih radnji, padale su grane i izvaljena su drveća. Najkritičnije je bilo na izlazu iz Zenice i u ulici Štrosmajerova, gdje je izvaljeno ogromno drvo koje je palo na saobraćajnicu i tako blokiralo saobraćaj ali i prouzrokovalo štetu na automobilu. Usljed pada, oštećena je i elektroinstalacija.

Počupani kablovi

Pričinjena znatna materijalna šteta, a zenički vatrogasci borili su se sa ogromnim stablom drveta koje je blokiralo saobraćajnicu. Ekipe Elektrodistribucije Zenica rade na sanaciji kablova koji su počupani usljed pada drveta. Kritično je bilo i na izlazu iz grada na magistralni put M-17, gdje je voda preplavila saobraćajnice.

O kojoj količini vode se radi najbolje svjedoči podatak da je jedan automobil gotovo potpuno poplavljen i blokiran u vodi. Za sada nije poznat precizan podatak o šteti prouzrokovanoj ovim nevremenom.

(Avaz)