NEVRIJEME U BANJALUCI Padao led veličine lješnjaka

Kiša koja je poslijepodne zahvatila Banjaluku u pojednim naseljima donijela je grad veličine lješnjaka, a jako nevrijeme praćeno je grmljavinom.

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Fotoreporter Srpskeinfo zabilježio je grad u naselju Lazarevo, a u Drakuliću je nestalo električne energije.

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Direktor preduzeća “Protivgradna preventiva Republike Srpske” Tihomir Dejanović rekao je Srni da je za sada ispaljeno osam protivgradnih raketa, ali dejstvovanje strijelaca i dalje traje.

– Sugradica i grad su došli sa juga, dejstvovali smo na područjima Laktaša i Banjaluke. Prema dojavama strijelaca, najjače pojave su bile na Manjači, a u gradu Banjaluka i u Lakštašima bio je pljusak sa gradom – rekao je Dejanović.

Temperature vazduha u izmjerena u 14 časova: Bjelašnica 10; Ivan Sedlo 18; Bihać, Sokolac 20; Livno, Široki Brijeg 22; Sarajevo 23; Bugojno, Grude, Neum, Sanski Most 24; Mostar, Srebrenica, Tuzla 25; Gradačac, Trebinje 26; Banja Luka, Doboj 27; Bijeljina, Brčko 29.

Iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda najavili su za danas moguće lokalne nepogode sa gradom.
Prolazna kiša ili pljusak sa grmljavinom najavljena je izraženije na jugozapadu, istoku i jugoistoku, a prema večeri na sjeverozapadu.

Meteorolozi su i za sutra najavili lokalne nestabilnosti uz prolaznu kišu i pljusak sa grmljavinom, ali i postojanje uslova za lokalne nepogode.

srpskainfo.com