BalkanNovosti

Nerealne izjave supruge sveštenika osumnjičenog za krađu paketića: Ništa nismo ukrali, samo smo vadili neke poklone iz kutija

0

Snežana Bihler, čiji je suprug Vili (50) uhapšen zbog sumnje da je proneverio paketiće iz humanitarne pomoći, kaže da svake godine uoči Božića crkva dobija paketiće i deli ih svima ne gledajući na veru.

Ništa mi nismo ukrali. Neke poklone smo povadili iz kutija, a pošto nismo znali gde ćemo sa tom ambalažom bacili smo je u kanal. E to nismo smeli da uradimo, jer tako može da se zagadi okolina – ovo za “Novosti” kaže Snežana Bihler, čiji suprug Vili (50) je uhapšen pre dva dana zbog sumnje da je proneverio paketiće iz humanitarne pomoći, koje su deca iz Nemačke poslala svojim vršnjacima iz Vojvodine.

Snežana tvrdi da je samo njihovoj porodici bilo potrebno oko 50 paketića koje su podelili svojima u Bezdanu, Somboru, Sivcu i Temerinu.

– Moj suprug Vili je propovednik, služi i moli se Bogu. Svake godine uoči Božića crkva dobija paketiće i deli ih svima ne gledajući na veru – kaže Snežana. – Ne znam odakle su stigli pokloni, jer ih je bilo s raznih strana. Inače, istina je da se mi bavimo i trgovinom.

Foto: Facebook/Igor MaWeni SWatki Boca

Snežana navodi da je u kući i crkva i da u nju dolaze građani svih veroispovesti, od katoličke do muslimanske.

– Za nas je ovo šok, jer je Vili sada izgubio autoritet među vernicima u Vojvodini – nastavlja Snežana. – On nikad nije imao problema sa zakonom, a poznaju ga mnogi u ovom delu Srbije. Njegov otac Karlo imao je luna-park i putovao po celoj Vojvodini.

Inače, porodicu Bihler čini osam članova porodice i niko od njih ne može da veruje da je Vili ukrao humanitarnu pomoć.

Propovednik Evangelističke crkve Vili Bihler (50) iz Sombora, osumnjičen je da je iz crkve u Ulici Vere Gucunje broj 78, u ovom gradu, ukrao i prodao paketiće namenjene deci. Njega je somborska policija uhapsila u sredu, a tereti se da je počinio krivično delo pronevera. Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva, određeno mu je zadržavanje do 48 sati, i uz krivičnu prijavu biće priveden tužiocu.

Foto: Facebook/Igor MaWeni SWatki Boca

Na desetine praznih kutija u kojima su bili novogodišnji paketići za decu pronađeni su pre tri dana u blizini Velikog bačkog kanala, kod Staparskog mosta, samo nekoliko kilometara od centra Sombora. Slučaj je odmah prijavljen policiji, a slike bačene ambalaže objavljene su na društvenim mrežama.

Kako se ispostavilo, ukradene poklone su poslala deca iz južnog dela Nemačke mališanima u Vojvodini… Priča se da su brojne institucije i organizacije preuzimale darove i prosleđivale ih dalje. Jedan deo, kako se sumnja, propovednik je odneo iz crkve i prodao.

Izvor: Telegraf.rs / Večernje Novosti

PRNJAVOR: Badnjak dočekan u porti gradskog pravoslavnog hrama /FOTO/

Previous article

Na Badnje veče izađite ispred kuće i ako čujete lavež psa, to ima veze s vašom sudbinom!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Balkan