Nema prijave o pokušaju samoubistva djevojčice iz Gradačca

od prnjavorski 0

Iako se danas munjevito nekim portalima proširila informacija o navodnom pokušaju samoubistva maloljetnice iz Gradačca, nakon ismijavanja na društvenim mrežama zbog video klipa “Ostavio me dečko”, to iz policije nisu potvrdili.

U MUP-u Tuzlanskog Kantona rekli su juče za “Nezavisne” da nijedna policijska stanica u okviru MUP-a nije zaprimila nijednu sličnu prijavu za pokušaj suicida, a informaciju nisu potvrdili ni u Univerzitetsko kliničkom centru Tuzla.

Podsjećamo ispovijest “Ostavio me dečko” dvanaestogodišnjakinje iz BiH, koju je objavila putem snimka na video-servisu YouTube za kratko vrijeme je sakupila skoro milion pregleda i na hiljade reakcija iz cijelog regiona.  Nakon negativnih reakcija i ismijevanja maloljetnice, snimak je uklonjen.

Psiholozi su još u početku upozoravali da ovakve snimke ne gledaju dobronamjerni ljudi i da će  loši komentari svakako ostaviti posljedice po dijete.

U snimku koji je trajao 10 minuta djevojčica je opisala  kako ju je “dječko iskoristio, lagao, odbacio i ostavio”, te kako se ona “nosi s tim”.

“Trebalo bi svoja loša osjećanja da podijeli sa nekom bliskom osobom u koju ima povjerenje. Sadašnje generacije odrastaju bez nadzora odraslih, djeca nemaju povjerenja u starije osobe i imamo generacije kojima je sve forma, nema sadržaja” upozorili su stručnjaci, te istakli da je transparentnost privatnog života pošast savremenog doba.

nezavisne

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>