Automobilizam

“Ne želimo da nam modeli liče kao jaje jajetu”

0

Šef dizajna BMW-a smatra da automobili tog nemačkog proizvođača treba da se stilski razlikuju jedan od drugog i da su prvi koraci ka tome već učinjeni na najnovijim modelima.

Mnogi savremeni proizvođači automobila prihvatili su trend prema kome modeli jednog istog brenda imaju veoma sličan dizajn, pa ih je iz daljine veoma teško međusobno razlikovati.

Na taj način postiže se da određena marka automobila postane prepozantljiva po svojim stilskim karakteristikama i unificiranim izgledom, ali se zato nestaje autentičnost dizajna svakog od modela ponaosob.

BMW X5
BMW X5

Pojedine auto-kompanije počele su da uviđaju da njihovi modeli na taj način gube svoj identitet i izgled koji ih je ranije izdvajao od drugih automobila iz game.

Hyundai je nedavno ovaj trend nazvao “dosadnim” i najavio da će se njegovi budući modeli stilski razlikovati jedan od drugog.

Isto misli i šef dizajna BMW grupe, Adrijan Van Hojdonk, koji je u razgovoru za Go Auto Australia kazao da će ubuduće svaki BMW model imati jedinstvene dizajnerske karakteristike, iako će svi oni i dalje zadržati prepoznatljiv imidž tog proizvođača.

BMW Serije 8 Coupe
BMW Serije 8 Coupe

Kako kaže Van Hojdonk, to se već može videti ne nekim od najnovijih modela u gami, kao što su nova Serija 3, Serija 8, X5, X7 ili Z4.

“Vi ćete primetiti da ovi novi modeli počinju da se stilski međusobno razlikuju iako su deo iste generacije i dele isti dizajnerski jezik. Svaki od njih ima sopstveni snažan karakter i identitet”, tvrdi Adrijan Van Hojdonk.

On je dodao i da je oblikovanje nove Serije 3 bio veliki izazov jer je trebalo da automobil zadrži karakter prethodnih generacija, a da istovremeno bude inovativan i modernog izgleda.

BMW Serije 3
BMW Serije 3

Još tri prepreke pred srpskim košarkašima

Previous article

Prnjavor; Boračka organizacijaOBILJEŽEN MEĐUNARODNI DAN INVALIDA

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.