Nastavak gradnje autoputa od Prnjavora do Banjaluke u februaru

od redakcija 0

Gradnja dionice autoputa “9. januar” od Prnjavora do Banjaluke, koja je prekinuta ovog mjeseca, trebalo bi da bude nastavljena 1. februara, ako to dozvole vremenski uslovi.

Generalni direktor preduzeća “Integral-inženjering” Slobodan Stanković istakao je da je ovaj prekid planiran te da zbog toga neće doći do produžetka rokova za izgradnju.

– U toku je redovna pauza, ali i vrijeme je veoma nezgodno za rad na otvorenom pa smo raspustili radnike. Ovaj prekid neće dovesti do prolongiranja roka gradnje i sve bi trebalo da bude završeno do kraja godine, ukoliko ne bude problema zbog neriješenih imovinskih odnosa – rekao je Stanković.

Dodao je da snijeg neće prouzrokovati štetu na djelimično završenim lokacijama, s obzirom na to da je sve konzervirano.

– Na dijelu dionice gdje radove izvode ranici moje firme završeno je od 60 do 70 odsto posla, dok je “Granit” uradio nešto manje – rekao je Stanković.

Gradnja druge dionice autoputa, koji povezuje Banjaluku i Doboj, u dužini od 35,3 kilometra, počela je u jesen 2014. godine. Radove izvodi konzorcijum firmi “Integral inženjering” Laktaši i “Granit” Skoplje, koji je sagradio i prvu dionicu od Doboja do Prnjavora, a koja je otvorena u septembru prošle godine.

Izvor: Glas Srpske

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>