Magazin

Napokon otkriveno zašto smo posebno napaljeni kada smo prehlađeni

0

Mokar pokrivač, krevet pun iskorišćenih papirnih maramica i groznica su sve samo ne početak neke seks avanture, ali kada smo prehlađeni prosto ne možemo tekl tako da se obuzdamo kada je seksualno uzbuđenje u pitanju.

straživači ukazuju da je zainteresovanost i želja za seksom kada smo bolesni normalna pojava i može da ima veoma praktičnu i isceljujuću funkciju. Internet bruji od priča ljudi koji su se osećali veoma seksualno uzbuđeno dok su bili prehlađeni.

Namirnica koje morate da jedete i namirnice koje bi trebalo da izbegavate kada imate grip Foto: Profimedia

Veza između prehlade i naše želje za seksom veoma je jaka i realna. Postoji nebrojeno mnogo razloga koji povezuju želju za seksom i bolest. Kod muškaraca je primećen osećaj neverovatnog olakšanja nakon orgazma kao da su uzeli lek protiv bolova.

Ejakulacija, kao i svaka druga stimulacija, budi centralni nervni sistem. Stimuliše simpatički nervni sistem, isti onaj koji je zadužen za kontrolu naših krvnih sudova i tkiva. Adrenalin koji se otpušta tokom orgazma nalazi se u senci ovog telesnog odgovora.

Adrenalin koj ise oslobodi tokom jednog orgazma je teorijski u osnovi ovakvog odgovora krvnih sudova, a oni koji se nalaze u penisu, nosu i karlici se grče.

Foto-ilustracija: Profimedia

Iako je teško naučno dokazati i ovu pojavu objasniti, činjenica je da ona ima veoma važnu primenu. Žene, kao osetljiva emotivna bića, žele da neko brine o njima i u dobru i u zlu, a najviše kada su bolesne i ne osećaju se dobro. Seks je taj koji može da pomogne parovima da budu bliskiji nego ikada pre.

Predigra i orgazam su okidač za hormon oksitocin koji u nama budi potrebu za ljubavlju, maženjem i intimnošću. Sva ta potreba za osećanjima i nežnostima ima za cilj da nam skrene pažnju sa bola.

(Telegraf.rs/dailymail.co.uk)

SATIRIČNI PRAZNIK ZA MUŠKARCE Na današnji datum se slavi Dan odreska i oralnog seksa

Previous article

Najveći pad Facebooka i Instagrama u istoriji: Više od 10 sati traju problemi na društvenim mrežama

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Magazin