NovostiRS/BiH

Nakon četiri godine otkriveni pljačkaši benzinske pumpe u Pelagićevu

0

Policija u Doboju uhapsila je jučer A.Đ. i K.Đ., oba iz Pelagićeva, te M.S. iz Bijeljine, zbog osnova sumnje da su, prije četiri godine, počinili krivično djelo razbojništva na benzinskoj pumpi „Nestro petrol“ u Pelagićevu.

nestro-petrol-ilustracija_680_325_70_s_c1

Za navedene osobe postoji osnov sumnje da su, u prethodnom dogovoru, 16. marta 2012. godine, u mjestu Đukići, u opšini Pelagićevo, oko 21.00 sat, maskirani ušli u objekt benzinske pumpe i uz prijetnju upotrebe pištolja i metalnih palica, od radnika pumpe zatražili da im preda novac.

Nakon krađe udaljili su se, saopšeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Doboj.

Policija je pronašla pištolj koji je korišten prilikom izvršenja navedenog krivičnog djela. Uhapšeni su danas predati u nadležnost Okružnog tužilaštva Doboj.

Na osnovu prikupljenih operativnih saznanja, policijski službenici Sektora kriminalističke policije CJB Doboj riješili su i krivično djelo razbojništva, koje je 19.marta 2014. godine počinjeno nad istim radnikom benzinske pumpe „Nestro petrol“.

Utvrđeno je da je navedeno krivično djelo počinio B.S. s područja općine Pelagićevo, koji je maskiran ušao u objekt benzinske pumpe i uz prijetnju upotrebe automatske puške, od radnika zatražio da preda novac.

B.S. se trenutno nalazi na izdržavanju kazne zatvora po pravosnažnoj presudi kojom je osuđen za izvršeno krivično djelo razbojništvo u pokušaju počinjeno nad D.M. iz Blaževca, u opšini Pelagićevo, 19.oktobra 2015. godine ispred ulaza banke u Pelagićevu.

Faktor.ba

Jadranka Stojaković je imala jednu želju koju nije ostvarila

Previous article

Thaci: Utrti put punom pomirenju Kosova i Srbije

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti