NovostiRS/BiH

Nakon burne rasprave o kupovini poslanika – usvojeni zaključci vladajućih stranaka

0

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je predložene zaključke klubova poslanika SNSD-a, SP-a i DNS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske prema kojima je cilj događaja u vezi sa spornim audio-materijalom na kojem se govori o “kupovini” poslanika bio destabilizacija Srpske i rušenje njenog ustavnog poretka.

narodna-skupstina-nova

Za usvojene zaključke glasala su 44 poslanika, 12 je bilo protiv, a uzdržano 18.

U usvojenim zaključcima ovih poslaničkih klubova daje se puna podrška Ministarstvu unutrašnjih poslova /MUP/ i Specijalnom tužilaštvu Srpske u rasvjetljavanju svih okolnosti u vezi sa nelegalnim prisluškivanjem i tonskim snimanjem premijera Željke Cvijanović.

Poslanički klubovi vlasti naveli su u zaključcima da nije bilo političke korupcije prilikom formiranja Vlade Republike Srpske i da je na izborima u oktobru prošle godine koalicija SNSD, DNS, SP imala potrebnih 42 poslanika za skupštinsku većinu.

Usvojenim zaključcima od MUP-a Srpske zahtijeva se da podigne nivo zaštite svih građana, a posebno nosilaca najviših funkcija Republike Srpske s ciljem sprečavanja devijantnih pojava koje mogu imati nesagledive posljedice po stabilnost i položaj Republike Srpske.

Od nadležnih institucija Republike Srpske zahtijeva se da istraže navode poslanika Napredne Srpske Gorana Đorđića o aferi prisluškivanja poslanika i sudije u Gradišci.

Usvojenim zaključcima Narodna skupština Republike Srpske primila je k znanju informaciju o “kupovini” narodnih poslanika prilikom izbora Vlade Republike Srpske 18. decembra prošle godine.

Narodna skupština Republike Srpske nije usvojila predložene zaključke opozicije

u vezi sa informacijom o “kupovini” narodnih poslanika prilikom izbora Vlade Republike Srpske 18. decembra 2014. godine.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović zaključio je rad posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske.

Čubrilović: Pokazan demokratski kapacitet

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je da je parlament Srpske raspravom o informaciji opozicije o “kupovini” narodnih poslanika pokazao svoj puni demokratski kapacitet i da razmatra teme o kojima postoje potpuno suprotstavljena mišljenja.

“Na sjednici je bila obimna rasprava o ovoj temi, ponekad žustra i na ivici incidenta, ali sve je to u domenu demokratskih principa u kojem parlamenti rade”, rekao je Čubrilović večeras novinarima u Banjaluci nakon završetka posebne sjednice parlamenta Srpske.

On je rekao da je više od 20 časova bilo posvećeno ovoj temi, u raspravi je učestvovalo 20 poslanika, dok je bilo 75 replika narodnih poslanika.

Čubrilović je rekao da će 14. jula biti zakazana posebna sjednica parlamenta Srpske o najavljenom poskupljenju električne energije u Republici Srpskoj, nakon čega će odmah početi peta redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je večeras predložene zaključke klubova poslanika SNSD-a, SP-a i DNS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske prema kojima je cilj događaja u vezi sa spornim audio-materijalom na kojem se govori o “kupovini” poslanika bio destabilizacija Srpske i rušenje njenog ustavnog poretka.

Srušio se avion u Hrvatskoj

Previous article

Ukrajina ne može da isplaćuje dugove

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti