Najzgodnija hrvatska košarkašica karijeru nastavlja u Poljskoj

od prnjavorski 0

Nakon što je završnicu prošle sezone odradila u baskijskoj Gernici, Antonija Sandrić, djevojački Mišura, pronašla je novi klub. Jedna od najljepših hrvatskih sportistkinja igraće u poljskom klubu CCC Polkovice, piše “basketball.hr”.

Antonija je košarku počela da igra u rodnom Šibeniku, a neko vrijeme igrala je paralelno i odbojku. Presudila je ljubav prema košarci. Karijeru je počela u Vidici Dalmostan, 2007. godine potpisuje za “Jolly” u čijem dresu igra šest sezona i dolazi do reprezentacije. Igrala je u dresu Hrvatske na Evropskom prvenstvu, Mediteranskim i Olimpijskim igrama.

Tokom Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine svjetski mediji proglasili su je najljepšom sportistkinjom Igara. Potom prelazi u francuski Tuluz Metropol Basket. Nakon kratke epizode u Turskoj i Španiji odlazi u Poljsku što će joj biti četvrti inostrani angažman u karijeri.

24sata.hr

 

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>