Najveći transfer svih vremena: Nejmar u PSŽ-u za 222 miliona evra?

Imamo najveći transfer u istoriji fudbala! Zapravo, samo je ostalo da se i zvanično sve završi, pošto je Nejmar postigao dogovor sa Pari Sen Žermenom za transfer vredan 222 miliona evra koji će biti najveći svih vremena!

Kako prenosi španska Marka, Nejmar je dogovorio sve sa PSŽ-om i imaće platu od 558.000 evra nedeljno! Ugovor će biti potpisan na šest godina, pa će samim tim Parižani za Nejmara izdvojiti skoro 400 miliona evra, tačnije ukupno 396 miliona evra (222 miliona za otkupnu klauzulu i 174 miliona za njegovu platu za šest godina).

Nejmarov otac je otišao na sastanak sa sportskim direktorom PSŽ-a, Arterom Enrikeom i članom uprave Sofi Džordanom, kako bi se transfer i defnitivno završio.

Novac za otkupnu klauzulu biće obezbjeđen kroz sponzorstvo sa Katarom koje ima klub iz Pariza, a samim tim će PSŽ biti oslobođen eventualnih sankcija zbog nepoštovanja finansijskog fer pleja.

Na taj način će za više od duplo biti oboren prethodni rekord za transfer, koji je držao Pol Pogba, koga je Junajted kupio za 105 miliona evra prethodnog ljeta. Nejmar se u velikom stilu oprostio od Barse na prijateljskom meču protiv Juventusa, a čak je i Lionel Mesi dao potvrdu da će Brazilac napustiti klub.

Telegraf.rs