MagazinSvijet poznatihZanimljivosti

NAJSMJEŠNIJI ČOVJEK U SRBIJI: Izgubio sam posao, uvalio se u dugove, a “Audicija” mi je bila posljednja šansa! (FOTO) (VIDEO)

0

Od 17. godine sam radio težak fizički posao. Nosio sam džakove od 50 kilograma, istovarao sam i utovarao kamione – kaže Miroslav Đorđević za Telegraf

Miroslav-Djordjevic-Stand-Up-Komicar-Najsmesniji-covek-u-Srbiji-Foto-Marko-Todorovic04-620x350

Kako bi upoznali najsmešnijeg čoveka u Srbiji, koji je oduševio sve pobedom u “Audiciji”, Miroslava Đorđevića, posetili smo malo selo Maglić nadomak Bačkog Petrovca.

Dočekao nas je jedan izuzetno ljubazan, nasmejan i vedar čovek koji nas je kao pravi domaćin odveo do najlepšeg mesta u selu, u baštu pored bazena. Smestili smo se i započeli priču od njegovog ranog detinjstva, pa sve do danas.

Foto: Marko Todorović

Miroslav je mali ostao bez oca, zbog čega je majka morala mnogo da radi kako bi im zaradila za život.

Oca sam izgubio u sedmoj godini, majka je radila 16 sati dnevno da bi me othranila. Kao samohrana majka morala je da se trudi – kaže Đorđević za Telegraf koji ističe da mu nije teško padalo to što ga je majka sama odgaja.

Foto: Marko Todorović

– Bilo je za skroman život, moralo je da se radi da bi imao za školovanje, za knjige, za odelo. Bilo je teško, naravno, radila je i ona težak posao kao spremačica, a u drugoj smeni je išla na njivu – kaže najduhovitiji čovek u Srbiji koji je nalazio razne poslove i bio nadničar kako bi zaradio novac.

– Od 17. godine sam radio težak fizički posao. Nosio sam džakove od 50 kilograma, istovarao sam i utovarao kamione. Na selu je uvek tako – priča Đorđević  i ističe da je bio srećan kada ima nešto da radi.

Foto: Marko Todorović

Svoje slobodno vreme koristio je za pisanje aforizama u čemu ga je majka podržavala, jer ona je volela da čuje i da pročita lokalne fore iz sela.

Pogledajte šta je, između ostalog, Miroslav rekao u intervjuu za Telegraf:

Nije odustajao od pisanja, verovao je u svoj humor, pa je tako, iako nije bilo novčane naknade, nastupao kao stand-up komičar pod nadimkom Lord od Bede i izdao dve knjige  – “Lupetanje gluposti slobodnim stilom” u 100 primeraka i “Lupetanje gluposti slobodnim stilom 2″ u 200 primeraka, koje je poklonio prijateljima.

– To je bilo 95 odsto iz ljubavi, onih pet je bilo za put i eventualno neko piće. Jednostavno sam imao filozofiju koju i dan danas imam, da živim za stand-up komediju, a ne od nje – objašnjava Miroslav.

Foto: Marko Todorović

Kada je na televiziji video reklamu za šou “Audicija” shvatio je da je to njegova šansa i postavio sebi ultimatum.

– Pre pet meseci sam ostao bez posla, na ulici sa dugovima za struju, telefon i tome slično. Nisam znao gde ću. To se pojavilo kao kec na desetku, ja sam rekao “Miroslave, ovo ti je zadnje merenje humora. Sko ovde ne uradiš ništa, ende, i to je to” – navodi Đorđević koji je pozajmio pare od prijatelja Đorđa, kako bi otišao do Beograda.

Foto: Marko Todorović

Rizikovao je, kako on kaže, siguran hleb, jer je našao posao u fabrici televizora u Slovačkoj. Međutim, to mu se isplatilo jer mu je “Audicija” promenila život.

– Prvo čega sam se setio, kad sam pobedio, su moji idoli, Milovan Ilić Minimaks, Neša Leptir, Ljuba Moljac i, naravno, Branislav Petrušević Petrući sa kojim sam imao čast da nastupam i koji mi je mnogo pomogao – ističe komičar iz Maglića.

Foto: Marko Todorović

Majka koja se ceo život borila za njega, bila mu je najvernija publika, a u trenutku kada je on proglašen za pobednika, ona je doživela veliki, pozitivan šok.

Pila je tablete za smirenje u pola dva ujutru – otkriva Miroslav.

Foto: Marko Todorović

Njemu se ispunio dečački san, dokazao je da se isplati verovati. Evo šta je Đorđević poručio našim čitaocima:

Uvek se trebaš držati svog sna, a najvažniji je rad, red i disciplina. Imati svoj san je na kraju krajeva i motiv za život.

Pogledajte kako je izgledao Miroslavov nastup u “Audiciji”:

(N.J.) telegraf

Dogovor na pomolu, još samo da stave potpis

Previous article

Nastavak sjednice u Skupštini

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Magazin