MagazinZanimljivosti

NAJPOZNATIJI KRUŽNI TOK NA BALKANU ZABLISTAO – Jutros otvorena Slavija

0

Poslije 180 dana od početka radova, kako je i bilo predviđeno ugovorom, danas su u saobraćaj pušteni Trg Slavija, Bulevar oslobođenja i Ruzveltova ulica u Beogradu, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić.

Tačno u 7.00 počela je da radi i muzička fontana na Slaviji, jedna od najlepših u Evropi.

– Kada je pre 180 dana počela rekonstrukcija tih velikih saobraćajnica, znalo se da će to izazvati određene promjene u saobraćaju, jer je Beograd grad u kome rekonstrukcija bilo koje velike saobraćajnice mijenja uobičajen način života ljudi – rekao je Vesić za Tanjug.

– Trudili smo se da ovaj posao uradimo u najkraćem mogućem roku. Rekonstrukcija je urađena temeljno i ozbiljno, promijenjene su sve instalacije, dodate nove trake – u Bulevaru oslobođenja imamo novu traku.

Osim toga, u Ruzveltovoj ulici i Bulevaru oslobođenja napravljene su biciklističke staze, naveo je gradski menadžer i ocijenio da je posao urađen dobro i po svim najvišim standardima.

Slavija je urađena tako da je prohodnija za saobraćaj i pješački prelazi više se ne nalaze na samoj Slaviji, a izmještene su i autobuske stanice – pojasnio je Vesić.

– Još jednom se izvinjavam građanima zbog gužvi koje su bile svih ovih šest mjeseci, ali Beograd je grad koji decenijama niko nije sređivao i vapi za tim da se uređuje – rekao je Vesić.

Navodeći da će se uređivanje Beograda nastaviti i narednih godina, on je naveo da će se raditi rekonstrukcija Trga Republike, izgradnja četiri podzemne garaže, te rekonstrukcija ulice Kneza Miloša koja će se raditi već sljedeće godine.

– Vjerujem da ćemo, ako svi zajedno budemo učestvovali u ovome, jednog dana uživati u ljepšem gradu nego što je danas. Naš grad zaslužuje da se uredi. Konačno imamo i vlast i novca da uređujemo grad, da sređujemo fasade, ulice i zaslužili smo da Beograd bude prava moderna evropska prestonica u kojoj će život građana biti bolji, a ovo što je danas urađeno samo je još jedan korak u tom pravcu – zaključio je gradski menadžer.

(Novosti)

Novosti: Makedonci i Hrvati špijuniraju Srbiju zbog Srpske i Kosmeta

Previous article

Detalji pohoda bande iz Zvornika po Laktašima i Prnjavoru: Iz kafane dirigovao grupom od 20 provalnika

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Magazin