BalkanNovosti

Na spisku država koje su priznale Kosovo dvije zemlje manje

0

Kosovsko ministarstvo spoljnih poslova objavilo je ažuriran spisak zemalja koje su priznale nezavisnost Kosova, a sa tog spiska su uklonjene Nigerija i Uganda čiju pisanu notu o priznanju Priština nikad nije dobila, piše danas “Koha ditore”.

Njihovo priznanje je objavio sadašnji kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli tokom drugog mandata tadašnjeg premijera Hašima Tačija 2011. i 2012. godine, navodi se u tekstu koji je objavljen u današnjem UNMIK-ovom pregledu štampe.

Pacoli je takođe najavljivao i priznanje Malija ali ime te zemlje nikad nije uvršteno na zvaničan spisak onih država koje su priznale Kosovo.

Prištinski list juče je pisao da ni devet godina nakon što je proglasilo nezavisnost, Kosovo ne zna koliko je tačno zemalja priznalo njegovu “državnost”.

Podsjetimo, da je odluka Surinama da povuče priznavanje Kosova važna i signal je da nije u pitanju “jednosmjerna ulica”, rekao je u intervjuu za B92.net profesor na Univerzitetu Sent Meri Džejms Ker-Lindzi.

Kako se navodi u noti Stalne misije Surinama pri Ujedinjenim nacijama, odluka je donijeta krajem oktobra i to kao odgovor na prošlogodišnju notu Srbije, ali se i dalje čeka “zvaničan odgovor ministarstva spoljnih poslova Surinama”.

Inače, vlasti u Prištini su poručile da “nije istina da je Surinam povukao priznanje”, a Dačića su označili kao “šarlatana”.

tanjug

Snažan zemljotres od 4,1 stepena potresao Hercegovinu

Previous article

INICIJATIVA ZA OSNIVANJE KLASTERA ZDRAVSTVENOG I MEDICINSKOG TURIZMA – Među potpisinicima i Banja Kulaši

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Balkan