NovostiRS/BiH

Na prostorijama DNS-a u Banjaluci ponovo osvanuo grafit

0

Grafit “Laku noć Marko, Ogi” osvanuo je jutros na objektu u kojom se nalazi sjedište DNS-a u Banjaluci.

Autor grafita aludira na predsjednika stranke Marka Pavića i potpredsjednika Ognjena Tadića, kojem je, kako saznaje Srna u DNS-u, vrh stranke obećao da će biti delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH gdje je proveo i prošli mandat.

Ovo je drugi put da je grafit ispisan na zidu poslije postizbornih potresa unutar DNS-a. Na prvom grafitu pisalo je “Marko vrati pare, tvoj Milan”, a autor je aludirano na Pavića i potpredsjednika stranke Milana Radovića, za koga se smatra da je jedan od najbogatijih članova DNS-a.

Dio stranke okupljen oko Pavića, Radovića i Tadića ostao je bez pozicije predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske na koju je imenovan donedavni zamjenik predsjednika DNS-a Nedeljko Čubrilović.

Funkcioneri i lokalni odbori stranke koji podržavaju Čubrilovića upozoravali su da se DNS udaljava od svojih osnovnih principa zbog favorizovanja novopridošlih članova i ulaska bogatih ljudi u stranku i njihovog postavljanja na visoke pozicije u DNS-u.

Predsjedništvo DNS-a isključilo je iz stranke Čubrilovića i još nekoliko poslanika i funkcionera stranke zbog toga što za predsjednika Narodne skupštine Srpske nisu podržali Duška Ivića kojeg je za tu poziciju predložio ovaj stranački organ.

srna

Dodik o Pendeševoj odluci: Ispravno, nema potrebe za postrojavanjem počasnog voda

Previous article

EU odobrila sporazum o Bregzitu

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti