NovostiRS/BiH

NA OSNOVU 85,60 OBRAĐENIH BIRAČKIH MJESTA – DODIK 320.000 GLASOVA, IVANIĆ 250.000

0

Na osnovu 85,60 odsto obrađenih glasačkih mjesta u Republici Srpskoj, kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za srpskog člana Predsjedništva BiH Milorad Dodik dobio je 320.000 glasova birača, izjavio je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.
On je dodao da je Dodikov protivkandidat Mladen Ivanić dobio 250.000 glasova.

“Ova razlika je nenadoknadiva. Protivnički tabor pokušava da prikažu da je situacija još neodlučena, što je apsolutno netačno. Ali priznali su porazi i ostalo je samo još da kažu sa kojom razlikom”, istakao je Kovačević.

On je naveo da je Dodik ostvario pobjedu u sljedećim gradovima i opštinama: Krupa na Uni, Novi Grad, Kozarska Dubica, Prijedor, Oštra Luka, Kostajnica, Gradiška, Laktaši, Srbac, Prnjavor, Banjaluka, Čelinac, Istočni Drvar, Ribnik, Mrkonjić Grad, Jezero, Kneževo, Šipovo, Kupres – Republika Srpska, Derventa, Brod, Stanari, Petrovo, Teslić, Donji Žabar, Pelagićevo, Ugljevik, Brčko, Osmaci, Zvorik, Šekovići, Vlasenica, Bratunac, Srebrenica, Milići, Sokolac, Han Pijesak, Istočna Ilidža, Istočno Novo Sarajevo, Trnovo, Pale, Rogatica, Višegrad, Kalinovik, Foča, Čajniče, Rudo, Berkovići, LJubinje, Nevesinje, Bileća i Trebinje.

On je dodao da Dodik nije ostvario pobjedu samo u deset opština Republike Srpske, te da još u dvije male lokalne zajednice nisu još obrađene.

“Što se tiče predsjednika Republike obrađeno je 35 odsto biračkih mjesta, a naš kandidat Željka Cvijanović dobila je 96.000 glasova, a Vukota Govedarica 77.000. Očekujemo da se taj trend nastavi i već sada je jasno da je Željka Cvijanović novi predsjednik Republike Srpske”, naglasio je Kovačević.

srna

Kovačević: Nenadoknadiva prednost Dodika

Previous article

PRNJAVOR: DODIK VODI ZA SRPSKOG ČLANA PREDSJEDNIŠTVA BiH

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti