Na meniju zec, na kaputu hrabrost

U posjetu Hrvatskoj stigao je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić kojeg je na Pantovčaku dočekala predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Domaćini su pripremili i zanimljiv jelovnik za srbijansku delegaciju.

Na svečanoj večeri u Pantovčaku za predjelo će biti poslužena hladna plata na kojoj će se naći šunka, kulen, pršut i hren, sir s vrhnjem te pileća jetrica i šampinjoni sa žara.

Nakon toga slijedi zagorska supa. Tri su vrste glavnog jela pa će se tako jesti pečeni zec uz heljdu s povrćem, pečena ćurka s domaćim mlincima te stubička pisanica s njokima. Kao salate biće poslužene zelena salata, matovilac, radič, zelje, kukuruz i grah. Za desert će se posluživati zapečeni štrukli, savijača od jabuka te savijača od višanja s umakom od vanilije. Uz večeru će se posluživati bijelo vino Chardonnay Krauthaker Rosenberg, crno vino Dingač Matuško te će uz desert biti poslužen šampanjac Senator, Cattunar.

Predsjednica Hrvatske se za Vučićev dolazak posebno i obukla.

Srbijanskog je predsjednika na Pantovčaku primila u kaputu strogih linija, koji je na rukavu imao izvezen natpis. Na rukavu je, naime, na glagoljici izvezena riječ “hrabrost”, a kome je tačno predsjednica uputila tu poruku nije poznato.

(Avaz)