Na graničnim prelazima kilometarske kolone

Najduža zadržavanja vozila evidentirana su graničnom prelazu Batrovci na ulazu u Srbiju iz Hrvatske gdje se čeka oko jedan i po čas, pa se preporučuje korištenje prelaza Bačka Palanka, Sot i Bogojevo, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srbije /AMSS/.

Kolona vozila na izlazu iz Hrvatske na prelazu Batrovci dugačka je nekoliko kilometara što produžava vrijeme zadržavanja. Pojačan je saobraćaj i iz pravca Mađarske, pa se na graničnom prelazu Horgoš na ulazu u Srbiju putnička vozila zadržavaju oko jedan čas. Iz AMSS savjetuju da zbog gužve na Horgošu vozači koriste alternativne prelaze za ulazak u Srbiju – Bački Breg i Kelebija.

Na izlazu iz Srbije pojačan je saobraćaj na prelazu Gradina prema Bugarskoj, gdje se čeka oko 90 minuta. Na graničnom prelazu Preševo prema Makedoniji čekanja su oko 45 minuta, dok se na prelazu Gostun i Špiljani sa Cnom Gorom vozila zadržavaju oko pola časa. Pojačan saobraćaj danas se očekuje na putnim pravcima prema Crnoj Gori i Jadranskoj obali, kao i na auto-putu iz pravca Hrvatske i Mađarske prema Bugarskoj i Makedoniji.

 

srna