BalkanNovosti

Na ceremoniji prijema u NATO podignuta pogrešna zastava Crne Gore

1

Prilikom podizanja crnogorske zastave ispred sjedišta NATO u Briselu desila se nesvakidašnja greška – podignuta je pogrešna zastava. To su priznali i u Alijansi poručujući da će greška vrlo brzo biti ispravljena.

Ovaj propust organizatora desio se pred očima najviših crnogorskih zvaničnika predsjednika države Filipa Vujanovića, šefa diplomatije Srđana Darmanovića, vojnog ministra Predraga Boškovića, bivšeg premijera Mila Đukanovića i drugih. Čak ni gardista Milija Čabarkapa koji je podizao zastavu nije primjetio falsifikat.

Podignuta zastava ima pogrešan grb, varijacija na orlovom krilu koja broji 14 pera, dok se na zvaničnom nalazi 13. Grb, takođe, sadrži i neobjašnjive crne gravure.

Njihov orao više nije zlatan nego žućkast, boje na zastavi nisu iste,  kao ni kljun, resa, otvorenost pera, kao i kandže. Iz NATO-a je stigla poruka da će pogrešna zastava Crne Gore biti zamijenjena novom, pravom.

“Ove nedjelje je cijela Alijansa slavila ulazak Crne Gore u NATO. Bila je to nesretna greška sa zastavom, zbog čega žalimo. Ispravljamo grešku tako što mijenjamo zastavu, koja nije bila u potpunosti po specifikacijama”, izjavio je zamjenik protokola NATO, Pjer Kazalet. Zastava Crne Gore podignuta je 7.juna u Briselu ispred sedišta Alijanse. Niko od crnogorskih zvaničnika nije protestvovao zbog ovog propusta organizatora ceremonije.

novosti.rs

 

Putin poput Cezara – Došao, vidio, pobijedio

Previous article

PRNJAVOR-SPORT: Jelena Gajić članica AK Prnjavor nova seniorska prvakinja Bosne i Hercegovine

Next article

You may also like

1 Comment

  1. Očigledno je braći Crnogorcina svejedno, i da jih neko uzjaši ko magarce oni bi pristali. Sve za interes.

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Balkan