MagazinSvaštara

NA BUVLJAKU KUPILI ČINIJU ZA 300 DINARA: Kad su je okrenuli, ŽIVOT IM SE PROMJENIO

0
Stručnjaci su procjenili da se radi o 1000 godina starom predmetu kineske dinastije Song i da postoji samo još jedan takav primjerak na cijelom svijetu

kineska-cinija-620x350

Jedna porodica iz Njujorka ni slutila nije da će potpuno slučajno postati bogati. Naime, oni su zahvaljujući jednoj rasprodaji na buvljaku na kojoj su 2007. godine kupili činiju, koju su nakon skoro deceniju odnijeli na procenu, saznali da vrijedi hiljade dolara.

Neko od članova porodice je, očigledno, imao dobro oko za dragocjenosti kada se odlučio da kupi malu belu činiju za svega tri dolara (323 dinara), piše Little Things. Tada ni slutili nisu da jedan tako jeftin predmet može da vredi toliko.

Posuda je godinama skupljala prašinu iznad kamina dok se neko nije dosetio da je odnese na procjenu.

Kad u aukcijskoj kući Sotheby’s, imali su šta i da čuju! Stručnjaci su procenili da se radi o 1000 godina starom predmetu kineske dinastije Song i da postoji samo još jedan takav primjerak na cijelom svijetu.

Takođe, procjenili su da činijica vrijedi između 200.000 i 300.000 dolara (32,1 miliona dinara), ali ju je 2013. godine kolekcionar kupio za 2.225,000 dolara (blizu 240 hiljada dinara).

(Telegraf.rs)

OLE NOLE! Posle pet godina Đoković je opet kralj Madrida! (VIDEO)

Previous article

NEDJELJNI HOROSKOP: Vage, došao je kraj lutanju! Bikovi, nije ni čudo što vam skače holesterol! Ovnovi, Device i vi ste tim koji pobjeđuje!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Magazin