BalkanNovosti

Na autoputu u Hrvatskoj kolona duga preko 12 kilometara

0

U Hrvatskoj je pojačan saobraćaj na putevima ka obali i u obrnutom smeru prema unutrašnjosti, kao i u priobalju.

Na izlasku s autoputa kod naplatne stanice Lučko u smeru Zagreba kolona je duga oko 12,5 kilometara, saopštio je Hrvatski auto-klub (HAK). Vozi se usporeno i u kolonama u pokretu na autoputu A1 između naplatnih stanica Lučko i čvora Bosiljevo 2 u oba smijera, te između mosta Maslenica i tunela Sveti Rok u smjeru Zagreba, javila je Hina.

Pojačan je priliv vozila i u većini trajektnih luka. Kolona s ostrva Krk prema kopnu je duga oko dva kilometra, a u smjeru ostrva oko kilometar. Na Jadranskoj magistrali kolona vozila prema graničnom prelazu Pasjak duga je oko četiri kilometra. Zbog pojačanog priliva vozila u jeku turističke sezone, na izlasku iz Hrvatske prema graničnom prelazu Slavonski Brod su moguća i duža čekanja, više od jednog sata, pa iz HAK-a savetuju da se koriste i granični prelazi Stara Gradiška i Slavonski Šamac.

AMS: Umjesto Doljana, Bijače i Gabela polja koristiti druge prelaze

Auto-moto savez Republike Srpske preporučio je vozačima da umjesto graničnih prelaza Doljani, Bijača i Gabela Polje između BiH i Hrvatske, gdje su zadržavanja od 90 do 120 minuta, koriste prelaze Zvirići, Crveni Grm i Orahovlje, gdje nema dužih zadržavanja. Vozila čekaju od 40 do 60 minuta na izlazu iz BiH na graničnim prelazima Ivanica i Osoje, kao i u Brodu na ulazu u BiH. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

 

Vlada RS se zadužuje za 55 miliona KM kako bi spasila banke

Previous article

BL – Rodila trojke prirodnim putem: Sinčić želio sestru pa dobio i dva brata

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Balkan