BalkanNovosti

Muž Nede Arnerić: Izašla je da prostre veš, a onda sam čuo pad

0

Poznata srpska glumica Neda Arnerić (63) sa teškim tjelesnim povredama sinoć je primljena u Urgentni centar, saznaje “Blic”. Glumica je zadobila prelome tri pršljena.

neda1

Neda Arnerić se nalazi na šok odjeljenju u Urgentnom centru, gdje joj je ukazana ljekarska pomoć, rečeno je za “Blic” u ovoj ustanovi.

Doktori su utvrdili da je glumica prilikom pada zadobila teške povrede. Neda je zadobila prelom jednog vratnog pršljena, jednog kičmenog i jednog grudnog pršljena.

“Neda je juče došla sa poslovnog sastanka povodom snimanja neke serije, i požalila se da je umorna. Zajedno smo gledali Đokovićev meč na televiziji, nakon čega je ona izašla na terasu da prostre veš. Ne znam šta se desilo, samo sam u jednom trenutku čuo da je pala – rekao je za “Blic” Nedin muž Milorad.

Kako saznaje “Blic”, glumica je pala sa terase svog stana na trećem spratu stambene zgrade na Vračaru na limeni krov lokala koji se nalazi u prizemlju.

zgrada

Neda Arnerić, jedna od najpoznatijih srpskih glumica rođena je 15. jula 1953. godine u Knjaževcu. Od rane mladosti je pokazivala interesovanje za scensku umjetnost, pa je tako sa trinaest godina snimila svoj prvi film „San“ scenariste i reditelja Puriše Đorđevića i postala prva dječija filmska zvijezda u bivšoj Jugoslaviji. Dvije godine kasnije, kao petnaestogodišnja djevojčica upisala je Akademiju za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu.

U periodu od 1969. do 1974. godine živjela je i radila u inostranstvu i u Jugoslaviji, kada je snimila čak 15 filmova. Od 1974. godine živi u Beogradu, a radi u Srbiji i bivšim jugoslovenskim republikama. Za ulogu Delfine, u filmu „Ispravi se, Delfina“, reditelja Aleksandra Đurčinova, 1977. godine dobila je „Srebrnu arenu“ na Filmskom festivalu u Puli, kao i nagradu Nagrada „Carica Teodora“ na Festivalu glumačkih ostvarenja u Nišu. 1980. godine, diplomirala je istoriju umetnosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Od 1985. do 1999. godine vodila je sopstvenu galeriju „Atrijum“ u Beogradu. Dobitnica je „Zlatne arenu“ na Filmskom festivalu u Puli (1988) za ulogu u filmu „Haloa – Praznik kurvi“, reditelja Lordana Zafranovića.

Za svoja ostvarenja na filmu, 2009. godine, dobila je „Plaketu Jugoslovenske kinoteke“. 2010. godine dodijeljena joj je Nagrada „Pavle Vuisić“, koja se dodijeljuje glumcu za životno djelo. Ovako je odlučio žiri koji čine prethodni dobitnici ovog prestižnog glumačkog priznanja, u sastavu: Mira Stupica, Mira Banjac i Bogdan Diklić.

U dosadašnjoj karijeri snimila je preko 110 filmova i odigrala preko 40 uloga u pozorištu.

blic

Glumica Neda Arnerić pala sa terase, TEŠKO POVRJEĐENA!

Previous article

Putin: Ujediniti napore u borbi protiv terorizma

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Balkan