Muškarac iz Neuma preminuo nakon ugriza poskoka

od prnjavorski 0

Josip Bjeloper iz mjesta Dubravica, u zaleđu Neuma, preminuo je nakon što ga je ugrizao poskok, iako je brzo po ujedu primio potrebni serum.

zmija-poskok

Njega je u mjestu Dubravica u nedjelju u popodnevnim časovima zmija otrovnica ugrizla dok je u vrtu brao paradajz.

Odmah po ugrizu Bjeloper je otišao u neumski Dom zdravlja, gdje je oko 17.00 časova primio serum koji se daje u slučaju zmijskog ugriza.

Iz Doma zdravlja pacijent je hitno upućen na dalje liječenje u bolnicu u Mostar, ali je na putu do tamo povraćao i gubio vid, što je bio znak da nešto nije u redu, piše zagrebački “Večernji list”, izdanje za BiH.

U mostarsku bolnicu Bjeloper je primljen između 18.00 i 18.30 časova, ali je, uprkos naporima ljekara, preminuo u ponedjeljak u 4.00 časa, odnosno 12 časova nakon zmijskog ugriza.

Pozivajući se na službene izvore, list navodi da je serum bio ispravan i da nije bilo propusta u liječenju stradalog, zbog čega u ovom slučaju nema elemenata krivične odgovornosti. srna

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>