BalkanNovosti

Mur tražio od Prištine da ukinu takse, gube podršku i Londona

0
Britanski zvaničnik Ričard Mur razgovarao je danas u Prištini sa predstavnicima prištinskog tima za dijalog, a kopredsjedavajući tog tima Fatmir Ljimaj je nakon razgovara rekao da su teme bile dijaloga i ukidanje nametnutih taksi uvećanih za 100 odsto na robu iz Srbije i BiH.

Kako je prenela RTK 2, Ljimaj je potvrdio i da je i Mur, kao i svi njegovi prethodnici iz SAD i Njemačke, tražio da takse budu suspendovane.

Rekao je da su u razgovoru članovi Murovog tima pokušali da ubijede da uslovljavanje dijaloga sa ukidanjem taksi nije dobra.

“Stav svih prijatelja je da se pronađe put da se dâ mogućnost dijalogu, i to nam stalno govore i u Prištini i u Briselu”, rekao je Ljimaj.

Sa Murom su, dodao je, razgovarali i o platformi koju je nedavno usvojena u kosovskom parlamentu, te da u za to, kako je rekao, dobili punu podršku.

“Upoznali smo ga sa nekim temama koje u prošlosti nisu bile dovoljno razmatrane za sporazum sa Srbijom. Dobili smo punu podršku od predstavnika britanske vlade. Velika Britanija podstiče i podržava napore za dijalog i učešće Kosova u razgovorima kako bi se postigao sporazum”, rekao je Ljimaj.

Govoreći o nedavnom boravku u Briselu, Ljimaj je rekao da je to bio jedan od redovnih sastanaka, te da će ta praksa biti nastavljena i ubuduće.

Rusija usvojila dokument: NATO agresijom na SRJ postao glavna opasnost za bezbjednost u svijetu

Previous article

Kusturica na listi Dodikovih savjetnika

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Balkan