MUP saslušava gole devojčice sa Facebooka

Devojčice od 13 do 14 godina koje se za popularnost bore golišavim fotografijama po društvenim mrežama biće saslušane u MUP-u, piše današnja štampa.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

 

Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal je posle pisanja medija o tinejdžerkama koje objavljuju svoje golišave fotografije naložilo hitnu istragu, pa će devojčice, zajedno s roditeljima, morati da odgovore na pitanja koja im budu postavljali inspektori MUP-a za visokotehnološki kriminal i pedofiliju, piše “Blic”.

Ovaj trend se širi društvenim mrežama, što potvrđuju i direktori osnovnih škola, kao i sociolozi, koji ističu da su u ovoj priči nemoćni, jer roditelji ne pružaju nikakav otpor deci. Priča će, međutim, dobiti epilog na sudu.

“U ovom slučaju najviše su zakazale socijalne službe, koje bi morale da se bave ovakvim temama. Mi ćemo preispitati postoje li elementi krivice, pogotovo roditelja”, kaže izvor iz policije.

Profili „popularnih devojčica“ puni su neprimerenih poruka i fotografija. Nakon objavljenog teksta pravdale su se da su fotografije postavljali njihovi bivši momci, ali su ubrzo same sebe demantovale.

“One dolaze u našu školu da bi se slikale i pozivale na žurke koje navodno organizuju. Roditelji me naravno nisu pustili, jer se tamo služi i alkohol”, kaže M. T. (14).

Fotografije jedne od devojčica na kojima je potpuno naga preplavile su internet. Pored maloletnih dečaka, njih komentarišu i punoletni muškarci, koji ih javno pozivaju na seks.

“Istražićemo da li se one nalaze i na udaru pedofila”, kaže za “Blic” izvor iz istrage.

Ad

You might also like

Komentariši