NovostiRS/BiH

MUP RS apeluje na organizatore da otkažu sutrašnje javne skupove u Banjaluci

0

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske će, povodom sutrašnjeg skupa grupe “Pravda za Davida”, koji nije prijavljen policiji u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju Republike Srpske, ali i povodom drugih skupova, preduzeti sve mjere i radnje kako bi spriječili svako ugrožavanje i narušavanje bezbjednosti građana.

“U cilju održavanja stanja bezbjednosti MUP preduzima mjere i apeluje na organizatore da otkažu sutrašnje javne skupove u Banjaluci”, navedeno je u saopštenju MUP-a RS.

Naime, kako navode, Ministarstvo raspolaže informacijama da se organizuje dolazak određenih grupa lica u Banjaluku s ciljem da izazovu incidente, koji bi podrazumijevali narušavanje javnog reda i mira, međusobne fizičke sukobe i sukobe s policijom.

“S obzirom na navedeno, biće povećano prisustvo policijskih službenika na ulicama, koji će vršiti pojačane kontrole lica i vozila”, stoji dalje u saopštenju.

Takođe, dodaju da građani imaju razumijevanja i strpljenja zbog eventualnih zastoja koji bi nastali prilikom pojačanih kontrola, da poštuju naređenja policijskih službenika i da sarađuju sa policijom.

Takođe, u cilju održavanja javnog reda i mira i sprečavanja mogućih incidenata, apelujemo na sve organizatore da otkažu skupove najavljene za sutra.

MUP Republike Srpske još jednom poziva građane da se suzdrže od ponašanja kojima bi se ugrozila bezbjednost građana Republike Srpske i njihova imovina, te da poštuju zakonske propise. Eventualni prestupnici će biti identifikovani i sankcionisani u skladu sa zakonom.

nezavsine

U sudaru na putu BL-Klašnice povrijeđeni vozači iz Drvara i Dervente

Previous article

Vučić prihvatio molbu Dodika: Neću ići u Istočno Sarajevo

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti