Mostarka rodila jednojajčane trojke

od prnjavorski 0

Mlada Mostarka Anamarija Martinović rodila je u ponedjeljak jednojajčane trojke.

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 100

Antea, Izabela i Renea na svijet su došle u sarajevskoj bolnici, a ponosni otac Blaženko Blaška Martinović je rekao da je sve prošlo u najboljem redu, i da se majka i bebe dobro osjećaju, prenosi Hercegovina.info.

Tri bebe trenutačno se nalaze na odjelu intenzivne njege u Sarajevu, gdje doktori prate njihov daljnji razvoj.

Rađanje trojki samo po sebi i nije toliko neobično ali kada su one jednojajčane to je prava rijetkost jer se dogodi u jednoj od 200 miliona trudnoća.

“Bebe su se rodile u sarajevskoj bolnici jer u tom trenutku tehnički nije bilo moguće porođaj obaviti u Mostaru. Ovim putem se zahvaljujem svima u sarajevskoj bolnici, od portira do lijekara, a najviše lijekaru Naimi Imširiji-Galijašević specijalisiti ginekologije i akušerstva Klinike za ginekologiju Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu. Takođe se puno zahvaljujem ljekaru iz Mostara Tanji Krešić koja je mojoj supruzi vodila trudnoću”, rekao je sretni otac.

Komentariši

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>