NovostiSvijet

Monstruozni par iz Italije ubio 80 ljudi i pola familije

0

Anesteziolog Leonardo Kacaniga (60) i njegova ljubavnica i medicinska sestra Laura Toroni (40) iz provincije Komo u Italiji osumnjičeni su za ubistvo 80 ljudi.

Oni su bili pod prismotrom policije godinama, a sada su i uhapšeni. Prijavu policiji protiv para podnijela još 2012. godine jedna bolničarka.

Istražioci su prisluškivali par dvije godine, a uhapšeni su 27. decembra ove godine. Nalog za njihovo hapšenje ima čak 61 stranicu.

Sumnja se da je par 2012. i 2013. godine u bolnici u kojoj je radio ubio više starijih pacijenata koktelom lijekova. Policija je sigurna da su ubili četvoro ljudi, a istražuju još 80 slučajeva.

Laura je osumnjičena i za ubistvo supruga Masima G. kome je dala prekomjernu dozu insulina. Sumnja se da je kriva i za smrt Nazarena G. (71), ujaka svog muža. Nazareno je pao u septičku jamu i utopio se.

Laurina majka i njen djever takođe su umrli pod sumnjivim okolnostima. Policija je ispitala i Laurinog sina (11) koji im je rekao da mu je majka govorila da bi bilo najbolje da ubiju nekog člana porodice, ali da to ubistvo mora da bude savršeno. Policija je uspjela da snimi taj jezivi razgovor između Laure i njenog sina (11) od kog se ledi krv u žilama.

“Ako te uhvate, izgubićeš kuću. Baka Mariju i tetka Gabrielu je teško ubiti jer su debele”, rekla je Laura.

Laura je doktora Leonarda upoznala još prije nego što se udala, kada su postali ljubavnici ubili su njenog muža, svekrvu i on je likvidirao još četiri pacijenata, a sumnja se da je broj mrtvih veći.

“Ako želiš, ubiću i sinove. Ima dana kada bih htjela sve da pobijem”, govorila je Laura Leonardu na telefon.

Leonardove kolege rekli su policiji kako je ljekar sebe opisivao kao “anđela smrti” ili “doktor smrt”. Kada je išao u vizitu za neke pacijente govorio bi da će iznad njih “raširiti svoja krila smrti”.

Jednom prilikom Leonardo je zbog prijave bolničarke premješten na drugo odjeljenje 2014. godine. Tada se raspravljao sa Laurom o tome da mogu da uhvate i optuže, i policija je uspjela da snimi i taj razgovor:

“Ako otkriju da sam sprovodio eutanaziju, nisam jedini koji…”, započeo je Leonardo, a Laura ga je presjekla sa: “Eutanazija je nešto drugo, potpišeš da ti daju koktel lijekova, a oni nisu mogli ni da dišu, a kamoli da potpišu”.

“Onda je to namjerno ubistvo, mogli bi da me optuže”, rekao je ljekar tada svojoj ljubavnici. Zbog pomaganja je pod sumnjom još 14 osoba.

 nezavisne

Zašto nismo videli pravu zimu 4 godine? Najbolji hrvatski meteorolog govori šta će se dešavati sa vremenom u regionu

Previous article

Turneja “Četiri skakaonice”: Kraft pobjednik Oberstdorfa

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Novosti