Momak sa Kosova je izveo najgori penal u istoriji fudbala

Iz godine u godinu svedoci smo tragikomičnih scena u fudbalu, čak i dokazani profesionalci povremeno ispadnu amateri, ali retko ko može da se poredi sa ovim.

Vezista Svonsija Bersant Edvar Celjina, rođeni Prizrenac, propisno se obrukao u porazu “labudova” od Vest Bromviča 3:0 u sredu uveče.

Pri vođstvu VBA 1:0, Svonsi je dobio penal, a loptu je na belu tačku stavio Celjina. Imao je priliku da izjednači rezultat u Birmingemu već u 39. minutu.

Međutim, šokirao je sve, čak i navijače VBA. Zašto mislimo da je ovo najgori penal u istoriji fudbala, možete da se uverite sami.

Celjina ima 22 godine, ponikao je u omladinskoj školi norveškog Stromgodseta, a 2012. je prešao u fudbalsku akademiju Mančester sitija.

Među “građanima” je postao i profesionalac, čak je zabeležio i jedan nastup u Premijer ligi, ali je prethodnih godina zaigrao konstantno tek na pozajmicama u Tventeu i Ipsviču.

U Svonsi je stigao u julu 2018. u transferu vrednom 3 miliona funti, uz bonus od jednog miliona u zavisnosti od igara. Postigao je 7 golova uz 6 asistencije ove sezone za “labudove”.

b92