“Molim se dragom Bogu/Alahu velikom da pođe od mene prvoga”

Božo Mihajlović, suspendovani šef Posebnog odjela Tužilaštva BiH za organizovani kriminal i korupciju, danas je dao izjavu povodom istrage koja je protiv njega otvorena.

Mihajlović je tek kratko naglasio da prije njegove suspenzije nije uopšte saslušan na okolnosti otvaranja istrage niti je o njoj bilo šta znao.

Izjavu Mihajlovića za “Nezavisne novine” prenosimo u cijelosti:

“Molim se dragom Bogu/Alahu velikom da, svima onima koji o ovom zločinu lažu, ćute ili nečasno sude, da dug život, u najvećoj tugi za svojim najbližim i najdražim i najvećoj boli da se sami o sebi zabave i da im dušu ni đavo ni šejtan neće.”

“Molim se dragom Bogu/Alahu velikom da pođe od mene prvoga. Ja ove zločine nisam učinio.”

Podsjećamo da je Kancelarija disciplinskog tužioca 02.03.2017. godine Prvostepenoj disciplinskoj komisiji podnijela zahtjev za privremeno udaljenje Bože Mihajlovića od vršenja dužnosti tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Zahtjev je podnesen na osnovu člana 77. tačka a) Zakona o VSTS-u BiH, jer je protiv njega pokrenuta istraga u krivičnom postupku, naredbom o provođenju istrage Tužilaštva Bosne i Hercegovine, o čemu je Kancelarija obaviještena od strane vršioca dužnosti glavnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine 02.03.2017. godine.

(Nezavisne.com)