Novosti

Moju Anđelu je ubilo šikaniranje vršnjaka

0

Nije mogla da se izbori sa svakodnevnim vrijeđanjem i ismijevanjem u školi. Nije mogla.

483904_vrnjacka-banja-01--andjela-todorovic-foto-privatni-album_ff
Tihim i plačnim glasom, prvi put poslije tragedije, Marina Stefanović, majka Anđele T. (14) koja se 27. maja ubila skokom sa petog sprata nedovršenog hotela „Zvijezda 2“ u Vrnjačkoj Banji, počinje priču za “Blic”. Kaže, veliki dio tih uvredljivih poruka je i ostao u Anđelinom telefonu.

– Na osnovu poruka iz njenog mobilnog telefona i po izjavama djece, vidi se da su Anđelu drugarice i drugovi bojkotovali ignorisanjem i verbalnim napadima. Govorili su joj da je bolje da se ubije nego da dozvoli da se raširi priča o nekakvoj fantomskoj fotografiji. Iz posljednjih SMS-ova vidi se koga ćerka krivi za sve, da joj više ništa nije važno, a na kraju za sebe kaže da je našla rješenje – priča majka i dodaje da su u posljednjim porukama drugovi naglasili da ne žele s njom da idu na malu maturu.

Majka Marina priznaje da je Anđela imala problema u školi sa vršnjacima.

– Početkom školske godine razbila je mobilni telefon. Tada sam odlučila da s njom odem kod školskog psihologa. Od njega sam saznala da mu je ispričala da je drugarice mrze. Tada je s njom poradio na Anđelinom samopouzdanju i lijepo je to prihvatila – sjeća se Marina Stefanović.

U tom traganju za istinom majka kaže da je progovorila o smrti ćerke zbog odnosa koji prema samoubistvu imaju u Vrnjačkoj Banji, ali i zbog Anđelinih dojučerašnjih drugova, drugarica, nastavnica i roditelja djece.

– Samo dvadesetak dana nakon Anđeline smrti, i pored nedvosmislenih činjenica da je moja ćerka žrtva mobinga djece u osnovnoj školi “Popinski borci”, proslavljeno je matursko viječe i to bez ikakve griže savjesti direktora škole, nastavnika, psihologa, roditelja. To je kap koja je prelila prepunu čašu žuči – govori Marina.

Ipak, majka kaže da je jedini krivac za tragediju:

– Radom sam se izborila za novac, ali nažalost nije bilo slobodnog vremena koje bih posvetila njenom vaspitanju. Trebalo je više vremena da posvetim njoj, da pratim njeno ponašanje preko društvenih mreža, preko nastavnika, prijatelja, poznanika.

Direktorka OŠ “Popinski borci” Slavica Živković nije željela da komentariše ovaj događaj, govoreći da nisu bili upoznati sa bilo kakvim nasiljem.

– Nemamo saznanja da je bilo vršnjačkog nasilja i da je Anđela bila žrtva toga – kratko kaže direktorka za “Blic”.

483903_kraljevo-02--objekat-zvezda-2-sa-kojeg-je-skocila--foto-nenad-bozovic1_ff

Nisu delinkventi

– Treba neko da pojasni predsjedniku opštine Vrnjačka Banja Bobanu Đuroviću da je potrebno smoći snage i priznati krivicu da su naša djeca delinkventi jer ulaze u zabranjenu zonu nedovršenog objekta “Zvijezda 2”. Odgovornost ničija, posljedice trpe svi, a predsjedniku nije jasno zašto delinkventi odlaze na nedovršeni objekat – kaže Marina Stefanović.

(Trakavica.com/Blic.rs)

Heroj Mundijala: Siromašni klinac koji je odbio da preda kopačke siledžijama

Previous article

Škakljiva prošlost kraljice Španije: Gola na omotu albuma

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Novosti