Mogli iz stvarnog života: Dječak se druži sa majmunima VIDEO / FOTO

Dvogodišnji dječačić iz Indije svakodnevno provodi sate u druženju s čoporom od 20 majmuna, dvostruko većih od njega samog.

Hrani ih i igra se s njima, zbog čega ga žitelji sela smatraju reinkarnacijom boga majmuna.Čim se vrati iz vrtića, mali Samart napuni džepove hranom i istrči napolje da bi nahranio drugare, koji ga već strpljivo čekaju ispred kuće. Oni najhrabriji već u šest sati ujutro ulaze u njegovu sobu i bude ga.

Prijateljstvo između čopora lengura i malog dječaka toliko je veliko da se roditelji uopšte ne plaše da ih ostave same.

Među žiteljima sela Alapura, na jugu Indije, Samart je stekao status “blagoslovenog” djeteta. Mnogi ga porede s Moglijem, junakom Kiplingove “Knjige o džungli”. Iako još ne ume da govori, imitira zvuke koje ispuštaju njegovi majmunski prijatelji. Mališanovi roditelji Sunil (38) i Nanda Bangari (35) kažu da seljani vjeruju da je Samart inkarnacija Hanumana, hinduističkog boga majmuna.

– Igra se s njima i hrani ih. Majmuni ga vole i ne ljute se čak ni kada ih povuče za rep – kaže njegova majka Nanda.

Neobično prijateljstvo počelo je kada je dječak imao samo šest meseci i kada mu je majmun uzeo hranu iz ruke.

– Skupili su se u velikom broju ispred kuće i gledali kako jede, a jedan mu je iznenada prišao i oteo mu hranu iz ruke. Samart nije zaplakao, već je počeo da gestikulira. Od tog dana majmuni dolaze svakodnevno. Navikli smo na njihovo prisustvo i Samartov lijep odnos s njima – kaže otac Sunil.

(Blic.rs)