Mladić: Ovo je prvo poluvrijeme, boriću se za istinu dok sam živ

“Boriću se dok sam živ, da se ukinu ove nametnute laži i otkrije prava istina o borbi Srba. Ovo je bilo samo prvo poluvrijeme”, prenose “Novosti” riječi bivšeg šefa Glavnog štaba VRS Ratka Mladića koje je rekao svom sinu Darku odmah nakon što je osuđen na kaznu doživotnog zatvora u Hagu.

Sudsko vijeće Haškog tribunala bivšeg komandanta vojske Republike Srpske proglasilo je krivim za ratne zločine počinjene u Bosni i Hercegovini od 1992. do 1995. godine.

“Bili smo desetak minuta zajedno posle presude. Bio je ljut, iako je očekivao sve ovo. Tešio je moju majku Bosu, govorio joj da ne brine, jer joj je bilo teško”, priča Darko za “Novosti”.

On kaže da im je sada prioritet da se generalu spase život i obezbijedi liječenje u Srbiji.

“Ovo telo koje se naziva Tribunalom za zločine u bivšoj Jugoslaviji, nije uspelo u misiji, jer je zanemarilo brojne srpske žrtve. Danas smo svedočili kako je pravda zamenjena ratnom propagandom. Činjenice su zanemarene. Presuda je u suprotnosti sa njima. Cilj joj je širenje propagande i onemogućavanje budućeg mirnog života u regionu”, zaključio je mlađi Mladić.

(Novosti.rs)