Mladić iz BiH stradao na gradilištu u Crnoj Gori

Sarajlija M. M. (24) poginuo je juče u Petrovcu u Crnoj Gori kada se na njega dok je radio na gradilištu obrušio betonski zid.

radnici-gradjevina324

Tragedija se dogodila oko 12 časova, a nesrećni mladić je radio sa grupom radnika na jednoj od zgrada u tom gradu.

Kako saznanjima, M. M. je poslije nesreće davao znake života, ali je preminuo na putu do bolnice.

U crnogorskoj policiji juče su rekli da je nakon uviđaja nastavljena istraga na utvrđivanju uzroka tragedije.

“Policija iz Budve o ovom slučaju obavijestila je dežurnog tužioca u nadležnom tužilaštvu”, rekli su u crnogorskoj policiji.

Nema informacija za koju firmu je radio nastradali i od kada je na radu u Crnoj Gori.

Da su tragedije u kojima stradaju građevinski radnici iz BiH česte govori i podatak da je u decembru prošle godine u Kotoru poginuo Dragiša Ikonić (58). On je preminuo od povreda u kotorskoj bolnici nakon što mu je, dok je radio na gradilištu hotela “Mažestik” nadomak Starog grada u Budvi, pala drvena greda na glavu.

Nesrećni radnik je od siline udara pao sa skele na asfalt pored građevine. Prema pričama očevidaca, Ikonić je ležao u lokvi krvi, pa su njegove kolege u prvi mah pomislile da je ostao mrtav na licu mjesta. Međutim, po dolasku ekipe Hitne pomoći on je bio živ, ali je od posljedica povreda preminuo u kotorskoj bolnici.

Iste sudbine bio je i građevinac preduzeća “Monter” Sulejman Rabotić (37) iz Kalesije, koji je poginuo na gradilištu u Dravogradu u Sloveniji. Tragedija se dogodila 28. decembra prošle godine kada je na Rabotića pala željezna skela dok je radio na zgradi u naselju Otoški vrh u Sloveniji. Nesrećni radnik je od zadobijenih povreda preminuo na licu mjesta.

glas sdrp