PrnjavorVijesti

Mladi SDS Prnjavor posjetili Dnevni centar „Neven“ u Prnjavoru

0

Generalna skupština UN-a je 20. novembra 1959. godine usvojila “Deklaraciju o pravima djeteta”, a trideset godina nakon toga usvojila je “Konvenciju o pravima djeteta”.

Tim povodom Mladi SDS Prnjavor posjetili su Dnevni centar „Neven“ u Prnjavoru, u kom borave djeca sa poteškoćama u razvoju. Mnogo puta do sada smo ukazivali da mladi u Republici Srpskoj nemaju mogućnosti da ostvare svoja osnovna prava, pravo na rad i zapošljavanje .

Zbog toga smo svjedoci svekodnevnih naslova u medijima o odlazku mladih iz naše zemlje. Posebno u teškom položaju se nalazi ova kategorija naših vršnjaka koju smo danas posjetili oni i njihovi roditelji ostavljeni su sami na vjetrometini ovog teškog vremena da se bore sa problemima.

Ovom prilikom želimo da ukažemo da svi zajedno više moramo imati odgovornosti za naše sugrađane koji imaju problema i poteškoće u razvoju. Danas smo im u skladu sa svojom mogućnosti obezbijedili skromne poklone da bi našim malim drugarima i njihovim roditeljima pokazali da nisu sami i da uvijek mogu računati na nas i našu pomoć. Još jednom apelujemo svima da više pažnje posvećuju ovoj kategoriji društva, a ne samo jedan dan u godini.

 

Najbolji lijek jeseni: Evo šta sve liječi dunja

Previous article

Divlja svinja ušetala u Novi Sad, napala čovjeka i nastavila razgledati izloge (VIDEO)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Prnjavor