Mladen Bosić više nije lider SDS-a

Mladen Bosić rekao je danas u Doboju da napušta mjesto predsjednika Srpske demokratske stranke /SDS/.

bosic1

Bosić je istakao da preuzima odgovornost za loš izborni rezultata SDS-a, jer ta stranka nije vodila populističku politiku baziranu na konfliktu i raspirivanju tenzija u Republici Srpskoj i BiH, te jer nije pokrenuta obećana borba protiv kriminala.

On smatra da je na izborima presudila “populistička politika predsjednika SNSD-a Milorada Dodika o referendumu, čemu su dorinijele i odluke Ustavnog suda BiH”.

Bosić kao glavne saveznike Dodiku navodi Bakira Izetbegovića zbog aktivnosti oko ukidanja Dana Republike Srpske 9. januara i Gorana Salihovića zbog poziva Dodiku za saslušanje o referendumu, “za koji Dodik nema nikakvu krivičnu odgovornost, a izbjegavajući da Dodik bude saslušan zbog kriminala”.

Kao drugi razlog neuspjeha SDS-a, Bosić navodi neuspjeh da se pokrene obećana borba protiv korupcije i kriminala, što su građani prepoznali kao priču bez stvarnih efekata.

On kaže da nije bio svjestan otpora i korupcije unutar pravosudnih organa, za koje kaže da su “i dalje pod kontrolom određenih krugova vlasti, koji su debelo umiješani u kriminal”.

Bosić kaže da nema primjedbi na rad opštinskih i gradskih odbora SDS-a tokom lokalnih izbora.

On je naveo da i dalje ostaje u SDS-u, a na funkciji predsjednika stranke biće do vanredne Izborne skuppštine SDS-a.

Sjednica Glavnog odbora SDS-a održava se u hotelu “Park” u Doboju.

euroblic