MagazinZanimljivosti

Mjesečni horoskop za jun: Bik teško hvata konce, Lava čekaju promjene

0

Pogledajte šta vam zvijezde predviđaju za tekući mjesec.

horoskop-khoroskop-k
OVAN
Ljubav

Ovaj mjesec započinjete Punim Mjesecom, vladarom polja doma i porodice, u znaku Strijelca, znaku planova i ekspanzije. U isto vrijeme Venera, vladarka srca, ali i vladar vaših ozbiljnih partnerstava je baš u polju doma, što će Ovnovima nagovijestiti jedan period kada mogu prvenstveno mnogo uraditi na očuvanju odnosa koji su im važni. Bliskost i sklad sa članovima porodice i bračnim partnerom postaju prioritet. Venera od 6.-og juna ulazi u vaše polje ljubavi i znak Lava, što će slobodnima otvoriti priču o novitetima. Pojedini će ipak osjetiti i trigon Venere sa retrogradnim Saturnom koji se sprema da uđe u znak Škorpije i biti povučeni nekim prošlim emotivnim dešavanjima. U prvom dijelu mjeseca je naglašena i vaša mogućnost sjedenja na dvije stolice, tako da se neki pripadnici ovog znaka neće libiti da pored stalnog emotivnog partnera, okuse i ponovo probuđenu strast sa bivšom ljubavi. Period od 13.-15.-og juna je jako bitan jer tada Venera aktivira Mjesečeve čvorove i budi osu Vi – Vaš partner, pa tada može doći do sudbinskih početaka novih ljubavnih priča, a u postojećim se mogu dogoditi veliki pozitivni pomaci. Posljednja nedjelja juna zaista je rezervisana za vanredno dobre situacije, sve se vrti oko stabilnosti emotivnog odnosa u kome ste, mogući dogovori o početku zajedničkog života, vjeridbe, sklapanja braka.

Posao

Osnovna poslovna poruka za ovaj mjesec bi glasila – iako se vidi da ćete u događajima biti inicijator i da nećete propuštati prilike, već naprotiv – ići u korak sa dešavanjima, i na konto toga znatno unaprediti vaše finansijsko stanje i pozicije, ipak ne možemo da osporimo da je i tokom ovog perioda jako veliki fokus na polju vraćanja dugova. Saturn će se polovinom mjeseca u svom retrogradnom hodu vratiti baš u ovo polje, i potencirati da pokrenete priče koje vas ovde vode ka izlasku iz problema. Možda će to biti malo teže izvesti do posljednje nedjelje juna, ali tada se Ovnovima otvaraju mogućnosti jakih novih saradnji. Najviše su potencirane strane firme i ulagači. Mars, vladar vašeg znaka tada prelazi u znak Raka, polje korjena, stabilnosti i porodičnih, privatnih poslova i to u duetu sa Suncem, tako da ćete imati jaku podršku autoriteta i moćnih osoba. Finansijski oporavak će biti osjetan , iskoristite da zatvorite neke novčane priče koje su vam predstavljale teškoću. U ovom periodu ne uzimajte kredite.

Zdravlje

Neki nedefinisani problemi još uvijek vam mogu tokog ovog mjeseca predstavljati problem. Moguće je da malo i vi pretjerujete „tražeći“ simptome i osluškujući svoj organizam svaki čas, ali ako određene tegobe ne nestaju, potražite pomoć ljekara. Ovaj mjesec je pogodan za rješavanje takve problematike.

BIK
Ljubav

Mjesec započinjete sa, još uvijek retrogradnim Merkurom (vladarem polja ljubavi) u svom polju ličnih vrijednosti i vašom vladarkom, Venerom u polju kontakata, komunikacije, blizine. Obzirom da se i tranzitni Mjesec nalazi u znaku ozbiljnih partnerstava, imamo jednu sliku koja prvenstveno ukazuje na susrete ili priču sa bivšim emotivnim partnerima. Eskalacija dešavanja je u prve dvije nedjelje juna, kada dolazi do jednog presjeka, od čijeg će ishoda zavisiti u kom pravcu nastavljate dalje. Neke prošle emotivne priče u ovom će se trenutku ponovo obustaviti, dok će pojedini Bikovi uspjeti da učvrste ovaj odnos i da možda od njega naprave nešto za šta je vredilo boriti se. Od tog perioda kreće i intenzivno jačanje postojećih emotivnih odnosa, stabilizacija u brakovima u kojima će biti potrebno da raščistite neke bolne teme sa partnerom da biste mogli da gradite svoj odnos na dalje. Od prelaska Sunca (vladar vašeg polja doma, porodice, stabilnosti) u topli, emotivni znak Raka od 21.-og juna sve više idete ka onome što želite sa voljenom osobom – neka bitna pitanja će biti pokrenuta između vas i partnera, a najviše ćete biti usmjereni na početke zajedničkog života ili planiranje braka. Slobodnima od drugog dijela juna idu jaka poznanstva, koja će se najviše vezivati za izlaske sa prijateljima ili za veća okupljanja.

Posao

Jun započinjete sa stelijumom planeta u polju posla i novca – Sunce, Mars i Merkur u retrogradnom hodu, koji je u isto vrijeme i vladar ovog vašeg životnog segmenta. Lako je moguće da u prvoj polovini mjeseca teško uspijevate da pohvatate konce dešavanja i da ćete više puta biti prinuđeni da u hodu vršite izmjene ili da se preorijentišete. U ovom periodu ne vjerujte obećanjima, i dobro vodite računa o novčanim transakcijama, naročito o ulaganjima u neprovjerene projekte. Samo će pojedini uspjeti da iz rizičnih situacija izađu sa punim džepovima. Od polovine mjeseca Saturn se vraća u vaše polje poslovnih partnera i vrši opoziciju na vaš znak. Sigurna sam da se dobro sjećate teških i ograničavajućih dešavanja iz prošle godine, zato ćete sada pokušavati da na potpuno drugačiji način prilazite poslovnoj problematici. I ovo će se isplatiti. Privatnicima jake prilike i znatno poboljšanje finansijskog segmenta, dok će Bikovima generalno ovaj drugi dio juna donijeti bolje prilive, rješavanja dugova i prava ulaganja koja vam donose jake dobiti.

Zdravlje

Moguće aktiviranje hroničnih bolesti. Svakako u drugom dijelu juna obratite pažnju na srce, ali i na probleme sa pjeskom i kamenom u bubrezima. Ženama slaba tačka štitna žljezda i hormonski status.

BLIZANCI
Ljubav

Velika životna energija, volja da osvojite i predstavite sebe u najboljem svjetlu, zbog prisustva Sunca i Marsa u vašem znaku, koji će tu biti do 21.-og i 25.-og juna. Međutim, sve do 11.-og vladar vašeg znaka, Merkur, u retrogradnom je hodu kroz polje ličnosti, tako da će pojedini Blizanci imati problem sa tim da stupaju u akciju prema osobi koja im se dopada ili prema emotivnom partneru – u pogrešnom trenutku ili na pogrešan način. U jednom dijelu mjeseca ćete biti skloni manipulisanju ili prikrivanju istine, čak ćete možda kriti komunikaciju i susrete seksualnog tipa. Ovo može jako postati aktuelno od 6.-og juna i ulaska Venere u znak Lava, kada će i napraviti aspekt sa retrogradnim Saturnom iz partnerskog polja i aktivirati i vaše polje ljubavi, ali i polje tajni. I vaš znak može tada upasti u iskušenje ponavljanja grešaka iz prošlosti, na taj način što ćete dozvoliti bivšoj ljubavi da vam ponovo „pomrsi konce“. Oni u brakovima i dužim emotivnim vezama neka čuvaju svoj odnos sa voljenom osobom, jer se iskušenje pojavljuje – ali se istom može i odoljeti. Od 24.-og je slobodnima otvoreno sve za ulazak u jak ljubavni odnos – polje komunikacije, komšiluka, kratkih putovanja, izlazaka u obližnje bašte i restorane i okupljanja na javnim mjestima , čak i poznanstva preko prijatelja – mjesta su gdje možete upoznati budućeg partnera.

Posao

2.-og juna, Pun Mjesec u znaku Strijelca i vašem polju poslovno-parterskih odnosa daje veliki podsticajni impuls i želju da na nov način aktivirate poslovnu tematiku. Iako ćete povremeno biti nesigurni na koji način da postupite i suviše obuzeti nekim prošlim neuspjesima (ne zaboravite da vladar vašeg znaka ide retrogradnim hodom!) više je nego očigledno da se sada mogu pokrenuti i uspostaviti jake saradnje. Neki detalji će svakako morati da se preispitaju, i sigurno je da ćete imati problema u prvoj polovini mjeseca da uspješno pohvatate konce dešavanja, ali stvari će lagano početi da dolaze na svoje mjesto. Mlad Mjesec baš u vašem znaku 16.-og juna samo pokazuje koliko je vaša inicijativa, jasnoviđenje i akcija neophodna i bitna da bi se događaji pokrenuli. Drugi dio mjeseca je odličan za one koji tek traže posao, a i honorarni i dodatni poslovi donijeće vam veće sume novca i to u posljednjoj nedjelji juna. Retrogradni Saturn vraća se u polje obaveza, odgovornosti – naporan rad, ali onaj koji donosi materijalni rezultat.

Zdravlje

Tokom ovog mjeseca stoje problemi sa plućima i sa respiratornim organima. Sklonost alergijama je pojačana, kao i virusne infekcije grla, koje – ako ne budu liječene na adekvatan način, mogu dovesti do problema sa bronhijama.

RAK
Ljubav

U jun ulazite sa planetom ljubavi, Venerom, u vašem znaku i vladarom Mjesecom koji će postati pun odmah poslije susreta sa retrogradnim Saturnom koji se sprema da uđe u vaše polje ljubavi, što će se i dogoditi polovinom ovog mjeseca. Za vas je posebno značajno da neke priče privedete kraju. Ovo ne znači automatski odvajanje od osoba koje su vam bitne, već potrebu da jasno izdefinišete svoj odnos. Moguće je da u pojedinim trenucima nećete znati da li ste na pravom putu ili ne (retrogradni Merkur u polju podsvesti u kvadratu sa Neptunom) da će se miješati i situacije i osjećanja . Međutim, 16.-og juna, baš u tom istom polju podsvijesti i znaku Blizanaca imamo Mlad Mjesec, što označava jednu prekretnicu u vašem viđenju odnosa koji su vam bitni, ali i donosi sposobnost da izaberete pravi put. Vladarka srca, Venera, prelazi u polje ličnih vrijednosti, posla u prvoj nedjelji mjeseca pa će neki slobodni Rakovi preko kolega i poslovnih okolnosti dobiti mogućnost za novo poznanstvo koje itekako može da se pretvori u nešto trajnije i vrijednije. Bračni odnosi će tokom cijelog mjeseca imati tendenciju da „klackaju“ i u ovom segmentu vas očekuje nestabilnost i variranje i situacija i raspoloženja. I vi i bračni partner se češće inatite nego što pokušavate da se usaglasite. Kraj mjeseca je dobar za smirivanje između vas.

Posao

Generalno dosta bolje poslovne pozicije, iako će neki dogovori i kontakti još uvijek kasniti. Prolongiranja poslovnih putovanja i dalje aktuelna (sve zbog retro Merkura) a i dalje su vam aktuelne manipulacije od strane drugih ljudi s namjerom da se vaše pozicije poljuljaju ili vaš rad obezvrijedi. No, bitno je da će sve krenuti na bolje ulaskom Venere u znak Lava (vaše polje posla i novca) i to u prvoj sedmici ovog mjeseca. Isto tako, Mars, vladar polja nadređenih, javnosti, karijere u dobrom je aspektu sa Jupiterom iz polja posla, pa će pojedini Rakovi imati jaku zaleđinu ili čak biti protežirani (možda doduše u tajnosti) od moćnih i poslovno jakih osoba. Sunce prelazi u vaš znak od 21.-og juna i tačno od tada možete očekivati jedan žestok pokret napred, pogotovo što u narednim danima u vaše polje ličnosti ulazi i planeta akcije i energije – Mars. Velike lične promocije, unapređenja i vanredne prilike za zaradu – sve ovo Rakovima je u potpunosti otvoreno u posljednjih desetak dana ovog mjeseca.

Zdravlje

Pun Mjesec, koji i vlada vašim znakom u prvim je danima juna u znaku Strijelca, vašem polju bolesti, ali i odgovornosti prema zdravlju. Ovo možemo dvojako tumačiti – nekim Rakovima najavljuje završetak kritičnih zdravstvenih situacija, dok drugima daje još jednu priliku da se ozbiljno posvete saniranju problema za koji su svjesni da postoji.

LAV
Ljubav

Za Lavove je jun ispunjen promjenama. Ovaj put, nadamo se na bolje – jer, iako je benefik Jupiter u vašem znaku još od prošlog ljeta, čini vam se da se i niste baš nešto ovajdili od njegovog uticaja…Ovaj period kao prvo započinjete sa Punim Mjesecom u polju ljubavi koji baca jedan veliki akcenat na ovo životno polje i govori o drastičnim preokretima koji će početi da se dešavaju. U prvoj nedjelji juna i Venera ulazi u vaš znak, aktivirana od strane retrogradnog Saturna konačno Lavovima otvara one priče na koje su čekali i kroz koje su patili toliko dugo. U ovom trenutku pričamo i o prošlim emotivnim vezama, ali i o novim ljubavima koje će se pojaviti. Rješavanja karmičkih priča, sudbinski susreti, ljubavi od kojih zastaje dah – a u centru svega – baš vi, na životnoj pozornici u glavnoj ulozi, kao i uvijek….Od polovine juna, Saturn, vladar vaših ozbiljnih partnerstava, bračnih veza – ulazi u polje doma i porodice. Onima koji su već u braku nagovještava da je vrijeme da vi i partner zasučete rukave i počnete da sređujete svoj odnos, čistite ga od onoga što ne valja, da biste i dalje mogli ostati zajedno. No, onima koji su u dužim vezama ova pozicija odgovara savršeno – vi i voljena osoba ste dovoljno spremni, dovoljno zreli, dovoljno prošli kroz kojekakve problematične situacije da sada zaista smatrate da pripadate jedno drugom zauvijek. Prosto rečeno, dragi Lavovi – vrijeme vam je da se udajete i ženite….srećno!

Posao

Vladar polja posla će do 11.-og juna ići retrogradno, ali će ipak cijelog mjeseca boraviti u vašem polju veza, podrške, ostvarenja želja, tako da sam sigurna da ćete sa problemima koji se budu javljali ipak izlaziti na kraj. Polovina meseca donosi nesigurnost oko nekih plaćanja, kredita – ali ovo je kratkotrajno i može se regulisati, pogotovo što se vidi da su i srećne okolnosti na vašoj strani. Pogoduje vam poslovno ulazak Venere u vaš znak (novac) pogotovo što vlada vašim poljem karijere, pozicija, nadređenih, ali i načinom na koji komunicirate, izražavate se, sklapate poznanstva i dogovore. Honorarcima drugi dio mjeseca izuzetno plodan, nezaposleni neka se tada pokrenu – velika vjerovatnoća dobijanja radnog mjesta. Generalno od tada Lavovima stoji podrška drugih ljudi za njihove ciljeve, koju će oni itekako umjeti da iskoriste. Otvaranje poslova sa inostranstvom, sa državnim i javnim institucijama. Veliki novčani preokret na bolje u posljednjoj nedjelji mjeseca….ipak taj Jupiter umije da obraduje, zar ne?

Zdravlje

Kombinacija Jupiter – Venera je prilično zaštitnička prema vašem znaku tokom juna. Ipak, zbog sklonosti ka konzumiranju veće količine hrane, naročito slatkiša – oprez sa šećerom, kao i sa krvnim sudovima.

DJEVICA
Ljubav

Pun Mjesec u polju doma, stabilnosti, porodičnog okruženja u prvim danima juna, Djevicama daje potrebu da srede svoj status i usaglase se sa bračnim partnerom. Ovo je sada zaista teško izvesti, jer mi se čini da ste neke prilike propustili, a osim toga i vi i druga strana ste prilično utvrđeni u svojim mišljenjima i ponašanjima i dosta je problematično naći kompromisno rješenje i srediti situaciju. Do posljednje nedjelje juna teškoće, ali tada imate pred sobom prostor da se zajednički organizujete. Ni vas neće mimoići pozitivan uticaj konjukcije Jupitera i Venere, jer ćete i bračni partner i vi tada staviti ipak ljubav i zajedništvo na prvo mjesto. Generalno, Djevice imaju prilično nejasnu i mutnu ljubavnu situaciju tokom juna…Venera će preći u vaše polje tajni, što pogoduje onima koji se zanimaju za neobavezne ili skrivene odnose, ali vam u isto vrijeme daje nesposobnost da se emotivno otvorite prema osobi koja vas interesuje, pa će čak i emotivne veze u jednom dijelu juna funkcionisati vrlo klackavo. Obzirom da je i vladar vašeg znaka, Merkur, u retrogradnom kretanju do 11.-og juna, moguće je da ćete potencirati vraćanje na neke već prežvakane teme i „nabijati“ partneru na nos greške iz prošlosti. Dobar period za nova poznanstva kreće od 21.-og, a od 25.-og će vaša inicijativa biti mnogo jača.

Posao

Tokom cijelog mjeseca, Merkur, vladar vašeg znaka, biće u polju karijere, pozicije, nadređenih, javnosti, a do 11.-og će ići retrogradnim hodom, tražeći od vas da se dobro fokusirate na ovo polje. Naime, neki prošli potezi dolaze na preispitivanje, jeste da ćete se povremeno osjećati kao da ne možete da pohvatate konce dešavanja, ali će sve ovo imati i jednu dosta pozitivnu stranu, koju ćete primijetiti tek kasnije. Naime, 16.-og juna Mlad Mjesec je baš u vašem polju karijere i njegov uticaj otvara vam priču o napredovanju koju toliko priželjkujete. U tom periodu se i Saturn vraća retrogradno u vaše polje komunikacije, razmišljanja, kretanja, a Venera, koja je vaš vladar posla i novca, ali i polja ekspanzije, planova, inostranstva, ide ka Jupiteru u znaku Lava. Pred Djevicama će se pokrenuti neki značajni poslovni poduhvati, projekti, otvoriti neka vrata koja su do sada bila zatvorena, i ovo je šanska koju morate iskoristiti. Na sve ovo – da zašećerimo – novčani prilivi u drugom dijelu juna su dosta poboljšani, taman onoliko da riješite dugovanja kojima ste opterećeni. Možda nekim Djevicama malo rizikovanja donese i neki ekstra profit….ali, ne pretjerujte…

Zdravlje

Tačno je da vas nazivaju hipohondrima, ali ipak vi ovog mjeseca obratite pažnju na signale koje vam tijelo šalje i nemojte biti sam svoj ljekar. Stres može pojedinima donijeti probleme sa kožom, a reagovaćete i na ujede insekata i izloženost suncu mnogo jače nego uobičajeno. Sklonost alergijama.

VAGA
Ljubav

Mjesec započinjete sa retrogradnim Merkurom u aspektu sa Sjevernim i Južnim Mjesečevim čvorom, koji se nalaze u vašem polju ličnosti i polju ozbiljnih partnerstava, braka. Pošto Merkur, između ostalog, vlada planovima, namjerama, ali i sumnjama i preispitivanjima kod vas, očigledno je da će vam u prvih desetak dana ovog mjeseca biti teško da na pravi način komunicirate sa bračnim partnerom, ili ćete morati da se bavite stvarima koje ste željeli da preskočite. Prelazak vašeg vladara, Venere, u znak Lava, odgovara vam u potpunosti, pogotovo slobodnima, jer je ovo vaše polje prijatelja, druženja – na slavlju, proslavi, većem okupljanju možete upoznati osobu sa kojom ćete poželjeti da ostanete. Sve u ovom periodu što se vrti oko ljubavi mora biti pomalo „prenaduvano“, i dešavati se mnogo bržim tempom, pa nije ni čudo što će mnogi pripadnici ovog znaka poželjeti da ozvaniče svoju vezu ili da iz jako kratkotrajnog odnosa ulete odmah u zajednički život, brak. Koliko je ovo dobro, to će vrijeme tek pokazati, ali ne može se osporiti da Vagama idu neki zaista sudbinski momenti po pitanju ljubavi. Ni vas neće zaobići neke prošle priče, ali čini mi se da ćete lakše uspijevati da se izborite sa bivšim emocijama. 25.-i jun je idealan dan za poznanstvo preko poslovnih okolnosti koje vam može promijeniti život.

Posao

Pun Mjesec i Mlad Mesec se ovog juna kod vas dešavaju na osi 3/9 – i najviše će se odraziti na kratkoročne i dugoročne planove. Jako će biti aktivirano i vaše polje drugih prostora, inostranstva, pa će neke Vage u ovom periodu uspeti da ostvare vredne saradnje isplative na duži rok. Možda ćete u prvoj polovini mjeseca imati problem da ostvarite neke komunikacije na pravi način i ostvarenja će vam izmicati iz ruku u posljednjem trenutku, ali ne odustajte. Vaš vladar Venera će biti u znaku Lava, vašem polju protekcija, veza, prijatelja, grupnih organizacija, velikih koncerna, polju „dobre sreće“ pa je u ovom periodu neophodno da igrate na veliko. Nemojte se zadovoljavati trenutnim pozicijama, poslovima, jer zaista možete mnogo promeniti na bolje. Poslednja nedjelja juna je naročito pogodna i sve će se namještati u vašu korist – prilike se mogu ukazati preko noći i sada oklijevanja nema – ono što priželjkujete nudi vam se na dlanu, ne čekajte – već zgrabite!

Zdravlje

Tokom juna vaš vladar Venera pravi dobar aspekt sa Hironom (bolna tačka) u vašem polju bolesti i odgovornosti prema zdravlju. Možete naći uzrok tegoba koje vas izvjesno vrijeme muče i prionuti na pravo liječenje. Uran i Pluton u opoziciji i kvadratu sa vašim znakom donose vam konstantan stres.

ŠKORPIJA
Ljubav

Vladar vašeg znaka, Mars, je sve do pred kraj mjeseca u znaku Blizanaca, pa ćete u bračnim i emotivnim odnosima nastupati nešto agresivnije, energičnije i težiti tome da situaciju dovedete pod svoju kontrolu. Moguće je da partner neće baš svaki put umjeti da se snađe sa vašim promjenama raspoloženja. Retrogradni Merkur u polju strasti, seksa davaće jednu dodatnu notu uzbudljivim dešavanjima na ovom polju, ali će vam u goste dovesti i naravno – nekoga iz prošlosti….pa zar ste mogli da prođete bez toga, obzirom da se polovinom mjeseca i Saturn vraća u vaš znak? Očigledno – ne. Venera prelazi u znak Lava i vaše polje karijere, pozicije već u prvoj nedelji juna, a obzirom na to da se tu već nalazi vladar vašeg polja ljubavi – Jupiter – imamo sliku emotivnih početaka kroz poslovne odnose. Međutim, ova ista Venera je i vladar vašeg polja tajni, pa je sigurno da ćete neke ljubavne odnose pokušavati da sakrijete od okoline. Obzirom da se pred kraj mjeseca dešava spajanje Jupitera i Venere, a da je znak Lava u isto vreme i vaše polje javnosti – neke tajne više neće biti tajne. No, zašto bi i krili ekstatičnu radost i ogromnu količinu osećanja u tom trenutku, kada je tada i vladar vašeg znaka u mekom, emotivnom znaku Raka? Pošto je Mlad Mesec polovinom juna u vašem polju strasti – očigledno je da će Škorpije imati dobar provod u ovom periodu….

Posao

U vašem polju posla i novca se dešava Pun Mjesec odmah početkom juna, a 16.-og imamo pojavu Mladog Mjeseca u polju zaduženom za dobiti od drugih ljudi, od ugovora, od poslovnih saradnji. Poslovna tematika će biti dosta aktuelna, ali će još aktuelniji biti – novac. Već duže vreme Škorpije imaju dosta solidne zarade, ali u isto vrijeme i problem sa vraćanjem dugova, iz kojih nekako ne uspevate u potpunosti da isplivate. Očigledno je da će jun drastično promeniti neke stvari, jer baš vama pogoduju u finansijskom smislu maltene svi aspekti tokom ovog perioda. Ono što ne uspijete da završite sada, pod budnim okom Saturna (koji polovinom mjeseca ulazi ponovo u vaš znak) ćete rješavati u narednom periodu, ali sada otvarate priču većih zarada i boljih poslovnih mogućnosti. Prvi dio mjeseca ćete još uvijek osjećati dozu napetosti i nesigurnosti, ali već kasnije promene u vašu korist nastupaju. U poslednjoj nedelji juna osetićete blagi pad energije, ali tada će vas „dići“ druge stvari – zasluženo unapređenje ili veći priliv novca je na dnevnom redu.

Zdravlje

Od stresa ne možete pobjeći, to ste već shvatili….ulazak Saturna u vaš znak može ponovo pokrenuti hronične probleme. Generalno – glavobolje, manjak energije, problemi sa srcem.

STRIJELAC
Ljubav

Pun Mjesec u vašem polju ličnosti a polovinom juna Mlad Mjesec u polju ozbiljnih partnerstava, braka. Strijelčevi imaju pred sobom jednu vanrednu priliku da srede emotivne odnose koji su im bitni, no svakako je da to neće ići baš laganim tempom. Naime, vladar polja ozbiljnih partnerstava, Merkur, već neko vrijeme je u retrogradnom hodu, baš u partnerovom polju, a tu se nalaze i Sunce i Mars, pa je uspostaviti normalnu komunikaciju u braku ili jakim vezama maltene postalo svakodnevna nemoguća misija. Ni vi doduše ovde niste potpuno nevini, jer sa vladarom Jupiterom u znaku Lava suviše obraćate pažnju samo na svoje interese, a partnera po nekim pitanjima zanemarujete. Do polovine mjeseca će u bitnim vezama biti povuci – potegni situacija, no onda nastupa smirenija faza, koju ćete , očito umjeti da iskoristite. S druge strane – slobodni su maltene čitav jun favorizovani što se ljubavnih prilika tiče. Možda ćete povremeno imati problem oko dogovora ili komunikacije sa osobom koja vam se dopada, ali obzirom na to da Venera već od 6-og juna lagano ide ka Jupiteru, vladaru vašeg znaka, ljubav vas neće mimoići. Posljednja nedjelja mjeseca je savršena, da savršenija ne može biti. Sve stvari su nekako legle na svoje mjesto, u emotivnim odnosima strasti i napetosti su već zaboravljene, a slobodni (ako to već nisu uradili do sada) uplovljavaju u jednu fenomenalnu ljubavnu priču.

Posao

Sve dok Merkur ne krene direktno (vlada vašim poslovnim partnerstvima i poljem karijere, nadređenih) polovinom ovog mjeseca, imaćete problem u poslovnoj tematici. Da se razumijemo, ovo neće biti toliko traumatično koliko je to bilo u prethodnom periodu, ali savjet Strijelčevima da budu oprezni i da nekim nepromišljenim postupcima i odlukama ne pokvare prilike koje će se jako brzo postaviti pred njih. U prvom dijelu mjeseca ne pokrećite nove poslove, već prolongirajte za drugi dio juna! Sem ove „začkoljice“ generalno su pozicije za posao više nego sjajne, jer će vaša inicijativa i rad biti primijećeni i podržani i od kolega i od strane nadređenih osoba. Ovo će baš postati evidentno u posljednjim danima mjeseca. Saradnje će vam ići od ruke, kao i sklapanje novih kontakata ugovora, pa je savjet onima koji tek traže posao da ne budu lijeni u drugom dijelu juna – imaju vanredne prilike za dobijanje posla. Odgovaraju vam poslovi sa strancima, sa državnim organima, sa vizionarima koji su spremni da ulože novac u vaše ideje.

Zdravlje

Ako želite da nastavite da funkcionišete kao i do sada – moraćete da više obratite pažnju na rekreaciju, neku vrstu treninga ili makar opuštanje u prirodi. Bićete skloni da jedete „kao lopatom“ tokom juna – pa izvolite, prošetajte i rešite se tih kalorija. Generalno – zdravlje dosta dobro.

JARAC
Ljubav

Venera, vladar vašeg polja ljubavi, samo je u prvih nedjelju dana u vašem polju ozbiljnih partnerstava, braka. Međutim, prelaskom u znak Lava, vaše polje strasti, napraviće izuzetan aspekt sa Saturnom, vašim vladarom. Ukoliko je u prethodnom periodu bilo nesuglasica između vas i drage vam osobe, sada ovo možete regulisati i riješiti na najbolji mogući način. Najslađa su mirenja u krevetu, zar ne? Međutim ovaj aspekt otvoriće više priča Jarčevima. Slobodni imaju mogućnost da preko poslovnih okolnosti, preko prijatelja, društvenih mreža, izlazaka – upoznaju onog/onu pravu. Međutim, i ponovno pokretanje komunikacije u prekinutim emotivnim odnosima je otvoreno, naročito ako je vas i bivšeg partnera/partnerku razdvajalo to što ste u različitim gradovima ili državama. Vreme i prostor mogu odvojiti dve osobe, ali samo za izvestan period, ako su u pitanju karmičke priče. Ovaj mjesec je u simbolici intenzivne komunikacije sa suprotnim polom, ali i sa naglašenim seksualnim elementom. Ne osporavam da će pojedini pripadnici ovog znaka izabrati da se ne vezuju, već da lagodno uživaju u ljubavnim prilikama. Međutim – i tu postoji jedna začkoljica – ono što je na početku izgledalo kao samo još jedna u nizu avantura i dobrog provoda, moglo bi vas „sačekati iza ćoška“ i uvezati u jednu jaku emotivnu priču.

Posao

Stoji da je jun mjesec mjesec ljubavi, ali moram napomenuti da će vam mnogo bolje ići u poslovnom segmentu. U polju obaveza i odgovornosti je stelijum planeta – Mars, Sunce i retrogradni Merkur i Jarčevi će u prvom delu meseca intenzivno raditi na rešavanju neke problematike koja će svoje rezultate dati u drugom delu juna. U ovom polju se dešava i Mlad Mesec polovinom ovog perioda, što samo daje na ozbiljnosti cijele priče. Planeta Venera vlada i vašim poljem karijere, pozicija, nadređenih osoba a boraviće u polju koje je zaduženo za promene, novac od drugih ljudi, ugovora i saradnji. Ono što ste ulagali u posao biće primećeno i adekvatna nagrada je tu. Svakako će ovo biti promjena na bolje u smislu dobijanja jače pozicije ili unapređenja, a jak finansijski momenat će na sve ovo ulepšati naročito posljednjih desetak dana mjeseca. Kao i u ljubavi, komunikacija je bitan faktor za sve što želite da postignete, prilike su vam otvorene – pokrenite se, uspostavljajte nove poslovne kontakte i nadajte se dobrom!

Zdravlje

Slabije zdravstveno stanje u prvom dijelu mjeseca, a neke bolesti za koje ste mislili da ste ih se riješili, mogu se vraćati maltene do kraja juna. I vama će najveći problem predstavljati respiratorni organi i sklonost ka alergijama.

VODOLIJA
Ljubav

Opšta zbrka i u dužim emotivnim vezama, ali i u brakovima trajaće intenzivno sve do kraja prve polovine mjeseca. Stelijum koji imate u polju ljubavi sastavljen od Marsa, Sunca i retrogradnog Merkura daje izuzetnu potentnost i energiju, ali je problem što ćete tu energiju imati tendenciju da koristite kroz problematičnu komunikaciju sa osobom do koje vam je stalo. Očigledno je da će neki odnosi funkcionisati po principu – red svađa, red strasti….ali je problem što su neke veze već same po sebi krhke i postoji realna opasnost od prekidanja. Situaciju će malo ublažavati tranzitna Venera, koja ulazi u vaše polje ozbiljnih partnerstava i braka, ali samo u slučaju ukoliko ste spremni da se odreknete besmislenih rasprava i sve usmjerite ka ljubavi. Prije nego što povučete ili isprovocirate neki potez, razmislite koliko vam je zaista važan odnos u kome ste i da li biste željeli da ostanete bez osobe koja vam je draga….Mlad Mjesec se dešava baš u vašem polju ljubavi i očigledno baš njoj treba dati šansu na nov način, dobiti nov početak….Nemojte zaboraviti da, kako mjesec bude odmicao, sve će biti lakše i jednostavnije da bi u posljednjoj nedelji juna kulminiralo u potpunom skladu i zajedništvu. Tokom cijelog mjeseca slobodne Vodolije će uživati – prvi dio donosi više neformalne, neobavezne ili veze seksualnog tipa, dok ste u drugom već spremni da se ozbiljnije obavežete.

Posao

Vaš vladar polja posla i novca, Jupiter, tokom juna će imati više nego dobre pozicije u vašem polju poslovno – partnerskih odnosa. Nešto problema u komunikaciji, dogovorima, saradnjama, možete očekivati za vrijeme retrogradnosti Merkura do polovine juna mjeseca, ali ovo nije tip problematike koji nećete uspijevati da riješite. I jedan od vladara vašeg znaka, Saturn, vraća se u polje karijere i javnosti što će pojedinim Vodolijama doneti da konačno zadobiju zasluženo priznanje ili poziciju koju duže vreme očekuju. No, ovo će donekle otežati odnos sa nadređenim osobama…Venera je vladar vašeg polja stabilnosti, porodice, ali i privatnih poslova, neki pripadnici ovog znaka mogu se odlučiti za upuštanje u avanturu zvanu – osamostaljivanje. Početak vam je predstavljen više nego dobro, obzirom na nastupajuću konjukciju Jupitera i Venere u posljednjoj nedjelji juna koja će Vodolijama slivati novac u džepove. I vama slijede dobici od ugovora, saradnji sa domaćim, ali i stranim firmama.

Zdravlje

Vaše polje zdravlja biće aktivirano tranzitom Sunca i Marsa u posljednjih desetak dana ovog mjeseca. Uran, kao suvladar vašeg polja zdravlja i dalje je u nezgodnim aspektima sa Plutonom, pa ćete morati da obratite pažnju na stomačnu regiju, jetru, želudac, ali i konstantne probleme sa glavoboljama i stresom.

RIBE
Ljubav

Onima koji su u braku nikako ne pogoduje tranzit retrogradnog Merkura kroz polje doma i porodice jer može intenzivno na ovom polju donositi konfliktne situacije. Čak i kada pređe u direktno kretanje, biće u napetom aspektu sa Neptunom iz vašeg znaka, pa su u bračnim odnosima mogući sukobi, nejasna ponašanja, konfuzija, nepromišljene i ishitrene odluke zasnovane na trenutnom maglovitom raspoloženju. Ovog uticaja ćete početi da se oslobađate tek u drugom delu meseca. Do tada – vodite računa. U tom periodu se dešava Mlad Mesec baš u ovom polju, pa je moguće uspostaviti sklad i vratiti poljuljane odnose u normalu. Budite strpljiviji. Venera je u vašem polju ljubavi samo u prvim danima meseca, a onda prelazi u polje svakodnevice i poslovnih obaveza, što će pojedinim Ribama doneti ljubavne kontakte kroz posao i kraća putovanja. No, moguće je da sve ovo ostane samo na nivou prolaznosti i neobaveznosti. Neki od ovih odnosa imaju šansu da se pretvore u nešto ozbiljnije, ali će o tome odlučiti tek period pred kraj ovog meseca kada odvajate bitno od nebitnog u ljubavi. Stabilnost nekih Riba može biti poljuljana tokom juna i vraćanjem komunikacije sa bivšim emotivnim partnerom. Još jedan karmički krug koji pojedinci moraju proći pre konačnog oslobođenja….

Posao

Ribe koje žele da se bave porodičnim ili privatnim biznisom, neka sačekaju drugi dio mjeseca i pogodne okolnosti koje će im ići na ruku. Mlad Mjesec u ovom polju otvoriće prilike zainteresovanima i usmjeriti ih na pravac kojim su odavno trebali da krenu. Generalno, vladar vašeg znaka, Jupiter, nalazi se u polju svakodnevnih poslovnih obaveza, odgovornosti u dosta jakoj poziciji, ali neke pokrete nećete moći na pravi način da ostvarite pre direktnog kretanja Merkura sredinom juna. Ova planeta, koja vlada poljem poslovnih partnerstava kočiće dogovore i vraćati vas u nekim stvarima na početak. No, drugi dio mjeseca je za vas izuzetno podsticajan, jer planeta koja vlada novcem drugih, ali i saradnjama – Venera, hita ka spajanju sa vašim vladarom, Jupiterom. Bolje novčane prilike, ali i dobri kontakti koji vam donose napredak. I od strane retrogradnog Saturna ćete doživjeti olakšanje, jer će iz vašeg polja karijere, nadređenih, preći u znak Škorpije i polje planova. Neke stvari vezane za vašu ekspanziju, napredovanje ponovo dolaze na dnevni red. Tenzije sa autoritetima će popustiti.

Zdravlje

Stres i pritisak mogu, kod nekih Riba, uzeti svoj danak. Srce i kičmeni stub su vam dosta opterećeni. Iako sebe uvijek stavljate na posljednje mesto, sada se morate okrenuti očuvanju svog zdravlja. Zaista postaje neophodno da se više odmarate. b92

Najava Bike Fest Prnjavor 2015. na televiziji K3

Previous article

Da, i vi ste sigurno čitavog života POGREŠNO kuvali ŠPAGETE, baš kao i mi! Vrijeme je da svi naučimo nešto novo (VIDEO)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Magazin