BalkanDruštvo

MJESEC DANA MISTERIJE Otac nestale Barbare: Ne mogu da vjerujem da su dječaci prošli poligraf

0

Ukoliko me policija zvanično ne obavesti o detaljima istrage, tužiću ih Međunarodnom sudu u Strazburu – izjavio je Endre Vitez, otac nestale ćerke Barbare (15), nezadovljan što ga policija nije pozvali da prekjuče prisustvuje poligrafskom ispitivanju Barbarinih drugova, koji su bili sa njom kada se, kako su izjavii, okliznula i pala sa mosta u Tisu.

 
Endre kaže da je iz medija saznao da su dečaci prošli poligrafsko ispitvanje, odnosno da je utvrđeno da nije bilo nikakvog krivičnog dela, ali deo odgovora koji su dečaci dali ukazuje na to da oni ne govore istinu o svemu što se te noći na mostu dogodilo.

– Ne mogu da verujem u ono što je objavljeno kad nisam bio prisutan da to čujem. Niti ja, niti moj pravni zastupnik. Sumnjivo mi je što se, kako pišu mediji, ne isključuje mogućnost da se nešto slučajno desilo, da su se možda gurali i da je Barbara tako pala – kaže povređeni otac.

Kako je “Blic” ranije pisao, iz izvora iz istrage, saznali smo da da nije sporno da su dvojica dečaka te večeri bili sa Barbarom zajedno, da im je plan bio da se druže, te da su se zbog toga našli na mostu. Međutim, isključen je svaki oblik nasilja i zle namere, da devojčicu niko nije namerno gurnuo, niti je to planirao.

Barbara Vitez

Poligrafista ne isključuje mogućnost da se nešto slučajno desilo, navodi izvor iz istrage. Moguće je da je prilikom mimoilaženje slučajno došlo do češanja, ili za vreme šetanja na mostu, te da je devojčica usled toga pala u reku.

– Ako su se gurali onda je, po meni, to ubistvo iz nehata – kaže  Endre, ljut što ga niko iz policije nije niko ni o čemu nije obavestio, niti ga pozvao.

On dodaje da je iz novina saznao i da je anonimno pismo, koje mu je ubačeno u kućno poštansko sanduče, u kom piše da njegova ćerka nije upala u reku, lažno.

– Verujem i dalje da je moje dete živo i da nije u Tisi – ispričao je Endre Vitez.

 

Dečaci su nakon tragičnog događaja saslušani u policiji, u prisustvu roditelja, kada su ispričali da se devojčica okliznula i pala u reku, a njihovo poligrafsko ispitivanje, koje je tražila policija, trebalo je da potvrdi ili dovede u sumnju verziju događaja.

Podsećamo, Barbara Vitez, učenica iz Sente, nestala je 25. novembra kada je, kako se veruje, pala sa mosta u Tisu.

Devojčica je kobne večeri sa društvom slavila rođendan drugarice u piceriji „Jail“. Oko 22 sata došla je do mosta u pratnji dvojice drugova, koji su pozvali policiju i uznemireno ispričali da je devojčica upala u Tisu kada je probala da se prebaci na konstrukciju mosta, u igri.

U međuvremenu, devojčicini roditelji su u poštanskom sandučetu 13. decembra pronašli anonimno pismo, u kom im je neko izneo drugačiju verziju događaja. Prema navodima tog pisma, Barbara je omamljena u piceriji, kada joj je neko “sipao” neku supstancu u piće. Nakon toga, devojčica je zlostavljana, a potom i bačena sa mosta u reku.

Endre i Melinda Vitez zbunjeni su i uznemireni pismom, zbog kog sada sumnjaju u zvaničnu verziju događaja.

Nastavljena potraga 3D sonarom

Potraga za telom devojčice u reci Tisi otpočela je sutradan nakon što su dečaci prijavili da je nesrećna devojčica pala u reku sa visine od desetak metara.

U potragu su od samog početka uključeni članovi Spasilačkog tima “Tisa” iz Sente, dno reke kod mosta pretraživali su i članovi Ronilačke jedinice Žandarmerije, ali telo devojčice nije pronađeno.

Spasilačkom timu “Tisa” iz Udruženja Regata reka iz Stare Pazove na pozajmicu je dat trodimenzionalni sonar kojim će oni od danas nastaviti potragu

Izvor: Blic

Kolaps na prelazima sa Hrvatskom: Čeka se po pet časova

Previous article

Horoskop i poroci: Na šta se lako “navuku”?

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in Balkan